Νίκος Κοντοές: Μεγαλές οι προοπτικές του λιμανιού

εκδηλωση του ολπα για την κοπή πιττας

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων ,συλλόγων, οργανώσεων ο ΟΛΠΑ έκοψε χθες το πρωί την πρωτοχρονιάτικη πίτα του  για το 2017.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβολυος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές αναφέρθηκε στην έλευση του Φυσικού Αερίου, στην απόδοση του θαλάσσιου μέτώπου και στις προοπτικές για τον εμπορικό λιμένα.

Όσον αφορά στο Φυσικό Αέριο ανέφερε ότι η αρχική του χρήση θα είναι για την τροφοδοσία των πλοίων, ενώ δρομολογείται ήδη η μεταφορά του και στα σπίτια για ιδιωτική χρήση.

Για το  παραλιακό μέτωπο ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, εκτιμά ότι θα αποδοθεί  στον Δήμο σε λιγότερο από ένα χρόνο και θα μεταμορφώσει το ιστορικό κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Πετροπόλεμος με τρεις τραυματίες σε αγώνα Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου

Η προοπτική του νέου εμπορικού λιμανιού από την άλλη, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν έχει βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να δρομολογηθεί.

Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Κοντοές στα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης από τον ΟΛΠΑ.Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση του ΟΛΠΑ , ο Οργανισμός παραμένει κερδοφόρος.αν και η κίνηση παρουσίασε πτώση την τελευταία 15ετία και ιδιαίτερα κατά το διάστημα 2008-13.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο η κρίση, αλλά και ο ανταγωνισμός εκ μέρους της Ηγουμενίτσας, η οποία ευνοήθηκε από την δημιουργία της Εγνατίας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ