Πάτρα: Σήμερα η παρουσίαση του μυθιστορήματος "Άλφες" της Μαρίας Κολοβού -Ρουμελιώτη

στις 8.00 μ.μ. στο θέατρο «Αγορά»

Το μυθιστόρημα της Μαρίας Κολοβού – Ρουμελιώτη «Άλφες» παρουσιάζεται την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ώρα 8.00 μ.μ. στο θέατρο «Αγορά» (Καραϊσκάκη 149, Πάτρα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Ήρα – Ειρήνη Κουρή και ο Καθηγητής Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κακαρελίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χωρίτος.

Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες μανάδων που έζησαν σε τρεις διαφορετικές χρονικά εποχές, με διαφορετικές κουλτούρες, αποτελούν τις πρωταγωνίστριες του μυθιστορήματος (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι»). Προερχόμενες από τρεις διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, η κάθε μια αντιμετωπίζει τη μητρότητα με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Η Μαρία Κολοβού – Ρουμελιώτη γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη Ηλείας. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα όπου σπούδασε και παντρεύτηκε και δημιούργησε τη δική της οικογένεια. Εργάστηκε για είκοσι τρία χρόνια στον τομέα της Υγείας ως Νοσηλεύτρια σε μονάδα νεογνών.

Απ’ τη νεανική της ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική και τη συγγραφή. Έχει λάβει μέρος σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς καθώς και σε διαγωνισμούς ζωγραφικής όπου λογοτεχνικά και εικαστικά της έργα έχουν πάρει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ