Ο...σύγχρονος Αριστοτέλης

το σχόλιο του ηρακλη ρουπα

Παρουσία στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών για τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλή Ρούπα. Ο αχαίος πολιτικός σημείωσε για την συγκεκριμένη εκδήλωση:  «Αριστοτέλης : πάντα επίκαιρος». Δεν πίστευα πως η αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου ήταν τόσο γεμάτη που για μία τέτοια εκδήλωση είχε αρκετούς όρθιους.
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών. Το ποιο ενδιαφέρον σημείο όμως της εκδήλωσης -πέρα από τις επιστημονικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις- ήταν η προσφώνηση τόσο της Πρυτάνεως όσο και καθηγητών που στην ουσία καλούσαν την Πόλη να αγκαλιάσει το Πανεπιστήμιο. «Το Πανεπιστήμιο ήλθε στην Πάτρα να συνομιλήσει με το ακροατήριο» ανέφερε η Πρύτανης. «Όλοι μαζί ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων» προκειμένου να «αναπτυχθεί διάδραση που θα βοηθήσει την προσέλκυση χορηγιών για την υποστήριξη της έρευνας», ήταν η ουσιαστική τοποθέτηση όλων όσων συμμετείχαν.

Μία επισήμανση με ουσία, καθώς αγκυλώσεις εδώ και δεκαετίες δεν έχουν επιτρέψει να αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε η διασύνδεση της πόλης και του Πανεπιστημίου. Ας μην λησμονούμε δε πως στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν κάποιοι στο όνομα του «σχεδίου Αθηνά» στόχευαν στην εξαφάνιση του Πανεπιστημίου Πατρών και την αφομοίωσή του από άλλο. Κατά τα άλλα θυμήθηκα πως ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος που προχώρησε στην διάκριση των εξουσιών, τον διαχωρισμό πολιτικής και ηθικής και την ανάδειξη της επιχειρησιακής ηθικής…Αυτός είναι ο λόγος που παραμένει …σύγχρονος.

Διαβάστε επίσης