Κοιτάμε μαζί μπροστά

Χρήστος Βουλδής

Του Χρήστου Βουλδή
Μέλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών

Όταν σκάνε οι εχθροί μας δεν πειράζει αν πρόσκαιρα στενοχωριούνται κάποιοι φίλοι μας. Θα έρθει η ώρα σε αυτό τον τόπο που η Δημοκρατική Παράταξη θα ξαναχτίσει το νέο, το προοδευτικό, το σύγχρονο και θα πάρει πάλι την ιστορική ευθύνη και τον πολιτικό χρόνο να πάει τη χώρα μπροστά.

Ιστορικά ότι καλό έχει γίνει σε αυτό τον τόπο έγινε από τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Επειδή πολλές φορές γίνονται σκόπιμες ή αθώες αναφορές στα τελευταία 40 χρόνια πολιτικής ζωής του τόπου, στην ουσία από το 1974 και μετά, να τονίσω ότι αυτό γίνεται διότι αναφερόμαστε στα χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης του τόπου. Τα προηγούμενα επτά τα θεωρούμε ανάξια σύγχρονης πολιτικής αναφοράς ως χρόνια διχασμού, χρόνια δικτατορίας, χρόνια μαύρα.

Κάποιοι έχουν φλομώσει τον κόσμο με το σύνθημα 40 χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, στην καταστροφή δηλαδή.
Τους βολεύει να βάζουν στο ίδιο μοτίβο και τα δυο κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 έως το 2015.
Δεν τους βολεύει καθόλου να εξηγούν και να αναφέρονται στο γεγονός ότι η ΝΔ κυβέρνησε ουσιαστικά τα έτη 1974-1981, 1989-1993, 2004-2009, 2012-2014 και το ΠΑΣΟΚ τις περιόδους 1981-1989, 1993-2004 και 2009-2011.
Δεν τους βολεύει καθόλου να αναφέρουν πότε η χώρα πήγε μπροστά, πότε ακριβώς οπισθοδρόμησε και πότε παραπήγε πίσω.

Εμείς ξέρουμε και οφείλουμε ειδικά στους νέους ανθρώπους να λέμε την αλήθεια και να διαφημίζουμε το έργο του ΠΑΣΟΚ.
Ένα ΠΑΣΟΚ με τα μεγάλα έργα και τις μεγάλες αλλαγές που πάντα ζούσε έντονα την αυτοκριτική του και τον επιμερισμό ευθυνών των λαθών του.
Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που ενώ πάντα αποτύγχανε να καινοτομήσει, στα καλύτερα της μπορούσε να συντηρήσει και στα χειρότερα της να οπισθοδρομήσει έβρισκε τον τρόπο με την "κομματική" πειθαρχία, με τη γαλάζια πελατεία και με τα "ιερά" πολιτικά κεφάλαια να συντηρεί τις πολιτικές της δυνάμεις.

Τα τελευταία δυο χρόνια η ακροαριστεροδεξιά κυβέρνηση γράφει την ιστορία της ως η κυβέρνηση της μεγαλύτερης αχρείαστης, αλλά όχι ανέξοδης, βουτιάς σε βάθος της χώρας.
Δεν έχουν ιδέα για το ποιός έκανε το έγκλημα αλλά γνωρίζουν να διαπράττουν τα νέα δικά τους οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα.

Ανασύνταξη τώρα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, με συμμετοχή, με κανόνες , με ανοιχτές διαδικασίες, με αυτόνομες πολιτικές οντότητες, με καθαρές πολιτικές τάσεις. Τώρα είναι η στιγμή να χτιστεί η επόμενη ημέρα, η μέρα που θα έρθει μετά τη συντήρηση και μετά την οπισθοδρόμηση.

Το άνοιγμα στη μεγάλη δημοκρατική μερίδα της κοινωνίας, όχι απλά δεν μας φοβίζει, αλλά είναι χρέος και ευθύνη μας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους "Τίποτα δεν γίνεται", τους "Όλοι είναι ίδιοι" και τους "Καλύτερα να αυτοκτονήσουμε αφού μια μέρα θα πεθάνουμε" να κρατούν τα ηνία της κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφικής τάσης οδηγώντας τη χώρα και τους πολίτες στην απελπισία και στο βυθό.

Για αυτό χτίζουμε μέσα από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πλέον μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη το σήμερα και το αύριο της χώρας. Για τον ασθενή, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τη νέα και το νέο. Μαζί θα τους πείσουμε , μαζί τους θα χτίσουμε !