Σήμερα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πατρινού Τάκη Τσονάκα με τίτλο «Πού έκανα λάθος;»

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΟΡΑ

Το καινούριο βιβλίο του Πατρινού Τάκη Τσονάκα με τίτλο «Πού έκανα λάθος;» θα παρουσιαστεί απόψε Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 20.00 το βράδυ, στο θέατρο Αγορά στην Πάτρα (στην οδό Καραϊσκάκη 149).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ομ. καθηγητής του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Πολίτης και ο δικηγόρος – συγγραφέας Χρήστος Μούλιας ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αλέξης Γκλαβάς. Επίσης θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Το Δόντι του Ανδρέα Τσιλίρα, διατρέχει περίπου μισό αιώνα ελληνικής ιστορίας - ξεκινώντας από την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά - μέσα από τη ζωή ενός καθημερινού «ήρωα», ο οποίος ξεκινώντας από την ορεινή Ναυπακτία έζησε με μεγάλο προσωπικό κόστος όλα τα πάθη, τις ανατροπές και τις απογοητεύσεις αυτής της πολυτάραχης περιόδου.

Ο Τάκης Τσονάκας έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και ασχολήθηκε με την κατασκευή δημόσιων έργων. Η ενασχόλησή του με τα γράμματα κινείται σε ιστορικά και λαογραφικά θέματα.

Το προηγούμενο βιβλίο του «Η γειτονιά» είχε επίσης κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα το 2015 και είχε παρουσιαστεί σε εκδήλωση τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών. Στο όμορφο αυτό βιβλίο ο Τάκης Τσονάκας έκανε ένα ταξίδι στις εικόνες, τις αναμνήσεις και τις ιστορίες από τις γειτονιές της Πάτρας τη δεκαετία του 1960.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ