ΗΠΑ: Τα δάκρυα του Μπάΐντεν για το μετάλλιο της Ελευθερίας - ΒΙΝΤΕΟ

την υψηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει Αμερικανός πολίτης

Συγκινημένος κι έκπληκτος ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει Αμερικανός πολίτης, από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επαίνεσε τον αντιπρόεδρο για την πίστη του στους Αμερικανούς, την αγάπη του για τη χώρα και τις υπηρεσίες που παρείχε σε όλη τη ζωή του.

Η βράβευση έγινε ενώ Ομπάμα και Μπάιντεν ετοιμάζονται σε λίγες ημέρες να αποχαιρετήσουν οριστικά τον Λευκό Οίκο, με την έναρξη της προεδρίας Τραμπ.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Τζο Μπάιντεν άκουσε τον Ομπάμα να τον χαρακτηρίζει «την καλύτερη δυνατή επιλογή» όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και τον αμερικανικό λαό.

Μάλιστα ο Ομπάμα δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί για το ότι το διαδίκτυο θα είχε μια τελευταία ευκαιρία να κάνει πλάκα με το «bromance» μεταξύ τους.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είπε πως ήταν «μέρος του ταξιδιού ενός ξεχωριστού ανθρώπου που έκανε ξεχωριστά πράγματα» και πως δεν είχε ιδέα για τη βράβευσή του.

Διαβάστε επίσης