4.6 Ρίχτερ ο σεισμός που ταρακούνησε την Πάτρα - Έπεσαν αντικείμενα σε σπίτια, έφυγαν μαθητές από το σχολείο

Στους δρόμους οι Πατρινοι

Νεότερο: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.53 το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχαΐας και Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 4 χλμ.

Ο σεισμός συνοδευόταν από βουητό και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους.

Νεότερο: 4,6Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας. Οι μετασεισμοί κυμαίνονται από 2, έως 2,4 Ρίχτερ. Η δόνηση έγιβε αισθητή σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά. Η μετασεισμική ακολουθία δεν ανησυχεί τους σεισμολόγους.

Νεότερο: Αναγνώστες του tempo24.gr κάνουν λόγο για πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια, ενώ μαθητές αναχωρούν άρον άρον από τα σχολεία.

Νεότερο: Νέος σεισμός πρτιν από λίγο. Προφανώς πρόκειται για τη συνήθη μετασεισμική ακολουθία.

Νεότερο: Σε 4.9 ανεβάζει τα Ρίχτερ το Ευρωαμεσογειακό.Σύμφωνα με τη  νεότερη μέτρηση ο σεισμός είχε εστιακό  εστιακό βάθος 2 μόλις χλμ και το επίκεντρο προσδιορίζεται στα 7 χλμ ΒΔ του Ρίου και 12 χλμ βόρεια της Πάτρας.

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση ταρακούνησε πριν απο λίγο την Πάτρα. Στους δρόμους βγήκαν οι Πατρινοί,παρά το τσουχτερό κρύο.

Η σεισμική δόνηση σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ήταν 4, 3 Ρίχτερ 7 χλμ βορειοδυτικά του Ριου με μολις 5 χλμ εστιακο βαθος

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λόγω του μικρού εστιακού βάθους (μόλις 5 χιλιομέτρων) και της μεγάλης διάρκειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ