Οι περιπέτειες μιας… αλατιέρας στην Ποταμούλα του Δήμου Αγρινίου

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει έντονη δυσφορία

Eκτός των άλλων προβλημάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν φορείς που χειρίζονται την πολιτική προστασία μετά την επέλαση του χιονιά  στην Αιτωλοακαρνανία, ειδικότερα στον Δήμο Αγρινίου, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα πρόβλημα, με μηχάνημα της Περιφέρειας και συγκεκριμένα αλατιέρα, που έχει καθηλωθεί εξαιτίας μηχανικής βλάβης, από χθες Σάββατο κοντά στην Ποταμούλα Παρακαμπυλίων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι η βλάβη στο μηχάνημα δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί μιας και αρχικά λέγονταν πως αυτό έπρεπε να μεταφερθεί στην αντιπροσωπεία στην… Πάτρα, ώστε να επισκευαστεί, κάτι όπως που προσέκρουσε σε αντιδράσεις, μιας και η συνδρομή του είναι καθοριστική, ειδικά αυτές τις μέρες του χιονιά και των πολικών θερμοκρασιών και θεωρείται πως η μεταφορά του , η επισκευή του και η επιστροφή του θα απαιτούσαν μέρες.

Ετσι, προτάθηκε, να έρθει ιδιωτικό συνεργείο από το Αγρίνιο, ώστε να δει το πρόβλημα, κάτι που έγινε αλλά τελικά το συνεργείο επέστρεψε άπραγο, αφού δεν επετράπη να κάνει κάτι άμεσα. Ετσι, το τόσο χρήσιμο μηχάνημα παραμένει αναξιοποίητο και οι δυσκολίες για την αντιμετώπιση του πάγου στο ορεινό οδικό δίκτυο, να εντείνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από το ιδιωτικό συνεργείο του Αγρινίου, να εκτιμήσει την ζημιά να απαντήσει στο πόσο γρήγορα θα την αποκαταστήσει και να ενημερώσει για το κόστος, ώστε να αποφασιστεί από την Περιφέρεια εάν θα επισκευαστεί εδώ ή στην Πάτρα.

Κατά τα άλλα η Περιφέρεια σήμερα απευθύνθηκε  ιδιώτη με τρακτέρ και ψεκαστικο μηχάνημα, ώστε να ρίξει αλάτι στον παγωμένο δρόμο μέχρι τον Άγιο Βλάση και αύριο θα συνεχίσει μέχρι την γέφυρα της Επισκοπής. Στον συγκεκριμένο δρόμο (ε.ο. Αγρινίου – Καρπενησίου) απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 5ο χιλιόμετρο μέχρι την γέφυρα της Επισκοπής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

agriniopress.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ