Απορίες για την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα

του δημητρη αβραμιδη

Εμφανίζεται στην πόλη ένας τύπος που λέει πως έχει 600 δισ. δολάρια, είναι δηλαδή 9 φορές πιο πλούσιος από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Μπιλ Γκέητς. Ο άνθρωπος αυτός δηλώνει έτοιμος, με τα χρήματά που ισχυρίζεται πως έχει, να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων.

Κάτω από κανονικές συνθήκες μπορεί να συμβούν τα εξής: (α) Δεν γυρίζεις να του ρίξεις μήτε ματιά. (β) Τον αντιμετωπίζεις με ειρωνική διάθεση. (γ) Συμμετέχεις στην λεπτή ή χοντρή πλάκα που γίνεται εις βάρος του. (δ) Αν έχεις όρεξη προσπαθείς να καταλάβεις αν είναι διαταραγμένος ή απατεώνας.

Αυτά κάτω από κανονικές συνθήκες. Σε μη κανονικές συνθήκες εμφανίζονται μερικές χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα που ακολουθούν και πιστεύουν αυτόν τον τύπο.

Τα ερωτήματα πέφτουν βροχή. Τι κάνει η Πολιτεία για να προστατέψει από τον ίδιο τους τον εαυτό όσους αφελείς πιστεύουν τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς αυτού του τύπου; Με ποιο τρόπο η Πολιτεία θα προστατέψει το δικό της εαυτό από τον κίνδυνο που αποτελούν για την Πολιτεία οι χιλιάδες πολίτες-οπαδοί του απίθανου τύπου;

Πάμε τώρα και λίγο παρακάτω. Η Αικατερίνη Τσέλιου, πλημμελειοδίκης και ο Δημήτριος Νομικός, αντεισαγγελέας, αποτέλεσαν τη σύνθεση μονομελούς πλημμελειοδικείου το οποίο αποφάνθηκε ότι «στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000)…»

Μάλιστα. Εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου ένας απίθανος τύπος που είπε ότι είναι 9 φορές πιο πλούσιος από τον Μπίλ Γκέητς και το δικαστήριο, αφού άκουσε μάρτυρες και διάβασε έγγραφα, του είπε «εντάξει είσαι».

Να τη σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, δεν αντιλέγω. Αλλά να σέβεται και η ίδια τον εαυτό της.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ