ΤΩΡΑ: Κλειστές ΠΕΟ και ΝΕΟ Πατρών- Κορίνθου- Πυροσβεστική και εκχιονιστικά από Ακράτα έως Πάτρα- Αρνούνται να αφήσουν τα Ι.Χ. τους οι οδηγοί-Η ανακοίνωση της "Ολυμπίας"

Δείξτε προσοχή

Nεότερη ενημέρωση: 22.24 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι στην Κορίνθου - Πατρών οδηγοί, δεν θέλουν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, δηλώνοντας στους πυροσβέστες που προσπαθούν να τους βοηθήσουν πως θα παραμείνουν μέσα σε αυτά, μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Νεότερη ενημέρωση 21.46  Ανακοίνωση της Ολυμπίας: Λόγω της συνεχιζόμενης πυκνής χιονόπτωσης εδώ και λίγη ώρα η Τροχαία αυτοκινητόδρομων πραγματοποιεί αναστροφή των οχημάτων στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα), καθώς περίπου στο 165χλμ. υπάρχει ευρεία επιχείρηση αποχιονισμού σε εξέλιξη (το τμήμα αυτό του αυτοκινητόδρομου είναι εντός κυκλοφοριακής ρύθμισης με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση).  

 

Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν προς Πάτρα τις επόμενες ώρες και μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. 

 

Νεότερη ενημέρωση: 21.14  Κλειστές ειναι αυτή τη στιγμή η παλιά και νεα εθνική οδός Κορίνθου Πατρών από Ακράτα έως Πάτρας,  προκειμένου η Ολυμπία και η Πυροσβεστική να  απεγκλωβίσουν οχήματα. Δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή η πρόσβαση προς Καλάβρυτα από κανένα δρόμο.
 

Νεότερη ενημέρωση: 15 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος, στην εθνική οδό Κορίνθου Πατρών από το ύψος της Ακράτας μέχρι την Πάτρα, επεμβαίνουν και απεγκλωβίζουν κόσμο από τα αυτοκίνητα, με προτεραιότητα σε γυναίκες και παιδιά που μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία.

Nεότερη ενημέρωση: 19.44 Σύμφωνα με την  Ολυμπία Οδό, αυτή την ώρα η κίνηση στην Κορίνθου-Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ Κόμβου Καλαβρύτων και Κόμβου Αιγίου διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία. Τα συνεργεία της Ολυμπίας Οδού από χθες το βράδυ επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις ρίχνοντας αλάτι. Νωρίτερα μέσα στη μέρα είχαμε δύο συμβάντα με δίπλωμα νταλίκας και αρκετά μικρότερα συμβάντα τα οποία αντιμετωπίστηκαν.

Ενόψει της νύχτας και της υψηλής πιθανότητας παγετού λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

 

 

 

Νεότερο 19.05 "Λεωφορείο του ΟΣΕ που ξεκίνησε την 13.00 ώρα από το Κιάτο ,ανταπόκριση του προαστιακού , με προορισμό την Πάτρα ,έχει ακινητοποιηθεί από την 16.00 ώρα έξω από το Αίγιο ,στην περιοχή Κουλούρα και ο οδηγός αρνείται πεισματικά να βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες ώστε να του επιτραπεί η διέλευση !!!" γράφει στο fb ο Χρήστος Ρουγκάλας και συνεχίζει: 

"Βεβαίως χιονίζει ακόμη ,αλλά επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο στα οχήματα με αλυσίδες και πολύ σωστά . οι αρμόδιοι στο κέντρο κίνησης του ΟΣΕ όπου απευθύνθηκα μου απάντησαν πως δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο έχουν ακινητοποιηθεί κι άλλα λεωφορεία του οργανισμού με κατεύθυνση την Πάτρα.

Απευθύνω έκκληση προς κάθε αρμόδιο που τυχόν ενημερωθεί για την ανάρτησή μου αυτή να πράξει τα δέοντα ώστε να αναχωρήσουν με ασφάλεια οι δεκάδες επιβαίνοντες στα λεωφορεία του ΟΣΕ ,γιατί όσο προχωράει η νύχτα και θα παγώνει το χιόνι θ αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος !

Νεότερο: Οδηγοί αυτοκινήτων εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αν δεν ρίξουν αλάτι στην εθνική στο σημείο που έχει μπλοκάρει εξαιτίας του χιονιού και του  πάγου, θα εγκλωνβιστούν όλη τη νύχτα.  

Νεότερο: Γυρίζουν πισω τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Πάτρα- Αθήνα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην εθνική στο ύψος του Αιγίου και του Διακοπτού.
 

Νεότερο: Τεράστια είναι αυτή την ώρα (18.47) τα προβλήματα σε  Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό, μεταξύ Αιγίου και Ακράτας μιας και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, σημειώνονται διαρκώς μικροατυχήματα. Έντρομοι οι οδηγοί κάνουν έκκληση να καθαριστεί ο δρόμος καθώς το χιόνι ειναι πυκνό και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν.

Νεότερο: Μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παλαιά και νέα Ε.Ο. Πατρών Κορίνθου ενώ προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται και στον Ελαιώνα Διακοπτού στο ύψος των νέων διοδίων. Εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών- Κορίνθου ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, καθώς το χιόν  δεν επιτρέπει την ομαλή διέλευση των οχημάτων, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακό οδό Διακοπτό – Καλάβρυτα.

ΝΕΟΤΕΡΟ- Bρέθηκε ο ηλικιωμένος που αγνοείτο στα Πιτσιναίικα Ναυπακτίας- ΑΝΟΙΞΕ Η ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - Ουρές τα Ι.Χ. για να περάσουν- Ανοιχτό το Πορθμείο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

 

 Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε όλα τα ορεινά της Αχαΐας. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η παγωνιά σε συνδυασμό με το χιόνι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στο οδικό επαρχιακό δίκτυο των Καλαβρύτων. Οι άνδρες των Αστυνομικών τμημάτων Καλαβρύτων και Κλειτορίας είναι συνεχώς στους δρόμους και καλούνται οι οδηγοί να υπακούν στις υποδείξεις τους.   

Επί ποδός η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Σε πλήρη εξέλιξη τα καιρικά φαινόμενα 
Τα εκχιονιστικά Δήμου και Περιφέρειας από τα χαράματα, είναι στους δρόμους διενεργώντας συνεχής καθαρισμούς κυρίως στην Πούντας - Καλαβρύτων και στην Χαλανδρίτσας - Καλαβρύτων. Κλειστή παραμένει η ε.ο. Περιστέρας - Χιονοδρομικού ενω από Καλάβρυτα για Χιονοδρομικό υποχρεωτικές είναι οι αλυσίδες 
Απαραίτητες αλυσίδες είναι στην
Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.
Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών).
Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας ( μέσω Πριόλιθου).
Ε.Ο. .Καλαβρύτων – Διακόπτου (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
Ε. Ο Ακράτας –Ζαρούχλας, από 12ο χλμ.
Δημ. Οδό Δεμέστιχα-Λεοντίου-Μοίραλι-Ρακίτας.
Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων δια μέσω Πτέρης και συγκεκριμένα από την 8ο χλμ. και άνω.
Π.Ε.Ο Κλειτορίας - Αρόανια έως και Ψωφίδα (μέσω Αυχαίνα Πριόλιθου).
Ε.Ο Κλειτοριας - Γκουρας (μέσω Λυκουρίας)
Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων 7.7ο χλμ. 
Κλειστη παραμένει η Περιστερας - Χιονοδρομικό
Προσοχή επίσης χρειάζεται σε όσους κινούνται στην Πατρών – Τριπόλεως από Λεβίδι έως την διασταύρωση βυτίνας και πιό συγκεκριμένα Ε. Ο. Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας από 47ο έως 51ο χλμ. 

Εκκληση από το Δήμο Πατρέων: Μην βγαίνετε ασκόπως από τα σπίτια σας στα ορεινά 

Στην Αιτωλοακαρνανία, εντοπίζεται το πρόβλημα στους εξής δρόμους: 

 

Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Πλάτανο, πρώην Δ.Δ. Πυλλήνης. Θέση Χάνι Φασουλά της πρώην Δ.Δ. Αποδοτίας προς Άνω Χώρα. Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης χιονόπτωσης στην Περιμετρική Οδό Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου, καθώς και στην Ε.Ο. Αντιρρίου - Λιδορικίου από το 15ο χιλιόμετρο (κόμβος Ναυπάκτου - Ιτέας).