Πάτρα: Περισσότερες από 4.000 πινακίδες κυκλοφορίας ... κατατέθηκαν στις ΔΟΥ! Αυξήθηκε ο αριθμός σε σχέση με πέρυσι - Πανικός στις υπηρεσίες να προλάβουν την προθεσμία

μέχρι τις 9 Ιανουαρίου

Περισσότερες από 4.000 πινακίδες κυκλοφορίες κατατέθηκαν σε Α και Γ ΔΟΥ Πατρών μέχρι σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου ενώ αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός μέχρι τις 9 Ιανουαρίου σύμφωνα με την παράταση που έδωσε το υπουργείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr στην Α ΔΟΥ που έχει και μικρότερο όγκο συναλλαγών, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 1450 πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου οι φορολογούμενοι να απαλαγούν από τον βραχνά των τσουχτερών τελών. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην Γ ΔΟΥ της Πάτρας, η αρμόδια υπηρεσία έχει πάρει "φωτιά" λόγω του μεγαλύτερου αντικειμένου και της συγχώνευσης των οικονομικών υπηρεσιών (δυτικής Αχαΐας και Αιγίου). 

Στα γκισέ της Γ ΔΟΥ στην υπηρεσία των οχημάτων, έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 2.600 πινακίδες κυκλοφορίες, κατά πολύ περισότερες συγκριτικά με πέρσι. Στην περιπτωση της Α ΔΟΥ, ο αριθμός ξεπερνά κατά 200 περίπου σε σχέση με πέρσι. 

Η κατάθεση των πινακίδων στην Πάτρα φαίνεται να είναι μαζική. .

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στις αρμόδιες υπηρεσίες των εφοριών ο αριθμός θα εκτοξευθεί μέχρι τις 9 Ιανουαρίου! 

Πρόκειται για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αδυνατούν να συντηρήσουν τα οχήματα τους και να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις και έτσι η λύση αυτή είναι αναπόφευκτη.

Να σημειωθεί πως η παράταση που έχει δώσει το υπ. Οικονομικών μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου είναι η τελευταία, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, ενώ έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.

Β.Ι. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

Διαβάστε επίσης