Πάτρα: Το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ επισκέφθηκε ο υπουργός Νίκος Παππάς

ενημερωθηκε για το εργο της ψηφιοποίησης

Εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα και τον πλούτο του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ έμεινε ο  Νίκος Παππάς υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο κ. Παππάς ξεναγήθηκε στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο, που λειτουργεί στην Πάτρα (Μαιζώνος 200).  

Ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε  από τον πρόεδρο του Μουσείου Τύπου Μιχάλη Βασιλάκη και τη γενική γραμματέα του ΔΣ Αφροδίτη Τσικριτσή  για το έργο ψηφιοποίησης (περίπου 303.000 σελίδες) που έχει υλοποιηθεί έγινε μέσω της "Κοινωνίας της Πληροφορίας" την περίοδο 2006-2007. Ενώ τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του έργου, προκειμένου ο πλούτος του Μουσείου να είναι προσβάσιμος και από τους διαδικτυακούς χρήστες, όπως συμβαίνει σήμερα με το ψηφιοποιημένο υλικό στην ιστοσελίδα www.mouseiotipou.gr.

Από την πλευρά του, ο υπουργός κατανόησε την αναγκαιότητα και σχολίασε ότι πρόκειται για μία περίπτωση που έρχεται να επιβεβαιώσει γιατί ήταν απαραίτητη η ενοποίηση των υπουργείων, καθώς στη σημερινή εποχή είναι αλληλένδετα  Ψηφιακή Πολιτική, Τηλεπικοινωνίες και Ενημέρωση.

Στην επίσκεψη του κ. Παππά στο Μουσείο Τύπου ήταν ακόμη παρόντες οι τρεις βουλετές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο Πατρινός διευθυντής  του γραφείου του υπουργού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκούτας, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο γεν. γραμματέας Γιώργος Καρβουνιάρης και ο  ταμίας Κώστας Μπουλμπασάκος.

Διαβάστε επίσης