Πάτρα: Βλέπουν αλλά δεν αγγίζουν οι καταναλωτές - Προτεραιότητα οι αγορές τροφίμων - "Θηλιά" οι φορολογικές υποχρεώσεις - Τι δηλώνουν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι στην τοπική αγορά από κλιμάκια του ΣΔΟΕ και Επιθεώρηση Εργασίας

 "Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα". Αυτή την παροιμία έρχεται να επιβεβαιώσει η υπάρχουσα κατάσταση, που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των πατρινών, που για ακόμα μια χρονιά, καλούνται να "περάσουν" τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, με τα απολύτως απαραίτητα καθώς οι φορολογικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία, δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια επιλογών.

Προτεραιότητα και φέτος, όσον αφορά τις καταναλωτικές ανάγκες είναι η αγορά τροφίμων και προιόντων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που και αυτές όπως δηλώνουν στο tempo24.gr, γίνονται με ιδιαίτερη φειδώ. "Δυστυχώς δεν έχουμε για ακόμα μια χρονιά την πολυτέλεια να ξοδέψουμε χρήματα για ένδυση και υπόδυση, οι υποχρέωσεις που πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, είναι πολλές", επισημαίνουν.

Το κέντρο της Πάτρας, μπορεί να "σφύζει" από κίνηση αυτές τις ημέρες, όμως οι περισσότεροι Πατρινοί, βλέπουν και δεν αγγίζουν, δηλώνουν οι έμποροι.

"Δεν είναι οτι δεν θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε, να δαπανήσουμε χρήματα για να αγοράσουμε κάτι, τα χρήματα δεν φθάνουν. Ο οικογενειακός προυπολογισμός είναι συγεκριμένος", δηλώνει αναγνώστης στο tempo24,gr.

Αυξημένη κίνηση ωστόσο καταγράφεται στα καταστήματα με τα είδη παιχνιδιών, αφού τα δώρα που θα φέρει, όπως το έθιμο επιτάσσει ο Αγαπημένος Άγιος μικρών και μεγάλων, ο Άγιος Βασίλης, αρκετοί γονείς και νονοί τα έχουν συμπεριλάβει στον "ανάγκες" των ημερών. Σε δυσμενή θέση όμως βρίσκονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες, που με πίκρα διαπιστώνουν πως και φέτος η αγορά δώρων στα εγγόνια τους, είναι είδος πολυτελείας, αφού όπως δηλώνουν μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις τους, πλέον και οι ίδιοι δύσκολα τα καλύπτουν τις προσωπικές τους ανάγκες.

Την ίδια ώρα, έμποροι και καταστηματάρχες, νιώθουν πως βρίσκονται "με την πλάτη στον τοίχο", καθώς από την μια η αγοραστική κίνηση δεν είναι η προσδοκώμενη και από την άλλη καθημερινά, κυρίως αυτές τις ημέρες, ζουν όπως επισημαίνουν,  υπό την απειλή ενδεχόμενου προστίμου, στην περίπτωη που η επιχείρηση τους μπει στο "στόχαστρο" των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως έχει γράψει  επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες το tempo24.gr, τα κλιμάκια "αλωνίζουν" την τοπική αγορά και μοιράζουν "μποναμάδες" προστίμων, που αφορούν σε φορολογικές και εργασιακές παραβάσεις. 

Μ.Κ.Π

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ