Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό

ανακοίνωση των δημοτικών παραταξεων ΡΑΠ ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΑ,,ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένας προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εντελώς πρόχειρος, με προφανή λάθη, που αποκάλυψε όμως και τις πολιτικές κατευθύνσεις που έχουν δοθεί προς τις υπηρεσίες. Έδειξε περίτρανα το μηδενικό αποτύπωμα της δημοτικής αρχής Πελετίδη δυόμιση χρόνια μετά χωρίς τις τομές και τις ανατροπές που δήλωνε ως αντιπολίτευση χρόνια τώρα.

Ήρθε μαζί με μια εισήγηση, ένα καθαρά πολιτικό κείμενο του ΚΚΕ, το συνηθισμένο μανιφέστο, που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη πολιτική σημασία και το όραμα για τη πόλη μας, ούτε  με τη καθαρά τεχνοκρατική διαδικασία, που είναι η κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Έτσι επί των δεδομένων που παρουσιάσθηκαν τι φάνηκε:

-Καμιά ενέργεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας  που μαστίζει τη πόλη αλλά και την έλλειψη προσωπικού στο δήμο μας δεν έγινε. Αποκρύπτουν ότι εδώ και μήνες έχουν επιτραπεί οι μόνιμες προσλήψεις για Υ.Ε. και Δ.Ε. στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός κ.λ.π.) και τη ΔΕΥΑΠ.

-Την άρνηση της δημοτικής αρχής για ενίσχυση και χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων που είναι κύτταρα πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης .

Πολύ λίγα εισπραχθέντα, σε σχέση με τα βεβαιωθέντα από τέλη κατάληψης Κοινοχρήστων χώρων, για το έτος 2016, γιατί δεν έστελναν σημειώματα στους διάφορους επιχειρηματίες που οφείλουν.
Ακόμη δεν έχει κινηθεί η διαδικασία για τους μεγάλους οφειλέτες των 50.000 ευρώ που τα χρέη τους φτάνουν τα 50εκ. παρόλο που είχε επισημανθεί κ πέρσι από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς
Πολύ μικρή εισπραξιμότητα για καταλήψεις στον αιγιαλό
Μικρή εισπραξιμότητα από ενοίκια Δημοτικών χώρων σε σχέση με βεβαιωθέντα, αναξιοποίητη δημοτική περιουσία
Μηδενική απορρόφηση (!!!) στην φύλαξη Δημοτικών κτιρίων (Πολιτεία – Παμπελοποννησιακό)
Καμία προμήθεια βασικών υλικών : χρώματα, υδραυλικών, σίδερα, αδρανή υλικά, ηλεκτρολογικών, σκυροδέματος κλπ) γιατί δεν προχώρησαν οι μελέτες (!!!)
Τη μη είσπραξη θεσμοθετημένων πόρων υπέρ του δήμου από τέλη διαφήμισης και λατομεία.
Μηδενικός προϋπολογισμός για το ΒΙΟΠΑ (αλήθεια πως θα λειτουργήσει;)
Προβλήματα στη διαχείριση και στη κατάρτιση των προϋπολογισμών του ΔΗΠΕΘΕ, Κοινωνικού οργανισμού, Πολιτιστικού  οργανισμού  κ.λ.π.

          Πολλά θα μπορούσε κανείς να επισημάνει σε έναν τέτοιο προϋπολογισμό. Γνωρίζοντας τα λίγα χρήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος εδώ και εξι (6) χρόνια, ο προϋπολογισμός που ήρθε και το «συνηθισμένο μανιφέστο» εκ Περισσού , ξέχωρα των προφανών λαθών, είναι ξεκάθαρος σε ΤΡΙΑ σημεία :

μίζερη και φτηνή αντιπολίτευση που καταδικάζει τη Πάτρα και τους Πατρινούς σε ρόλο κομματικής ντουντούκας,
ανικανότητα ή ατολμία εισπραξιμότητας,
κατευθύνσεις προς υπηρεσίες που σκοπό έχουν : να προχωρήσουν τα έργα που έχουν θέαμα   και όχι έργα ουσίας και υποδομών που θα βελτιώνουν τη καθημερινότητα της χειμαζόμενης κοινωνίας μας.

Τέλος είμαστε οι τελευταίοι που θα αποκρύψουμε την οικονομική καταστολή που έχει υποστεί τα τελευταία 6χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την ακύρωση πολλών προοδευτικών κομματιών του ρόλου της. Γνωρίζουμε ότι είμαστε μια χώρα υπό επιτροπεία κι αυτό δεν αλλάζει με συνθήματα και κατάρες θέλει δουλειά και αγώνα.

Σήμερα που η κοινωνία μας βιώνει μια παρατεταμένη κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών και αρχών η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να τη βοηθήσει να ανασάνει και όχι να κάνει τη Κασσάνδρα όπως η δημοτική αρχή Πελετίδη.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ