Πατρινό Καρναβάλι 2017: Δράσεις και πρωτοβουλίες κατά των ναρκωτικών

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μια σειρά πρωτοβουλιών στις δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 κατά της μάστιγας των ναρκωτικών, του αλκοόλ και των εξαρτησιογόνων ουσιών και της καταστροφικής επίδρασής τους στη ζωή των νέων και όχι μόνο, αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

«Το θέμα των ναρκωτικών είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Η εξάπλωση της τοξικομανίας  στην χώρα μας, είναι μια σύγχρονη μάστιγα. O διαχωρισμός σε μαλακά και σκληρά, είναι βασικό ιδεολόγημα, της  άρχουσας τάξης που μαζί με τα πολιτικά της κόμματα, προσπαθεί να διεμβολίσει την συνείδηση των νέων ανθρώπων. Να δώσει μια υποτιθέμενη “διέξοδο” στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, σε μια παθητική στάση ζωής, μακριά από οποιαδήποτε αγωνιστική διάθεση διεκδίκησης των δικαιωμάτων, που αφορούν την εργασία με δικαιώματα, την μόρφωση, την ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, υπάρχουν και αυτοί που έχουν στήσει μια τεράστια οικονομική επιχείρηση διακίνησης των ναρκωτικών της οποίας ο ετήσιος τζίρος ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα, χρόνο με το χρόνο παρατηρείται μια αυξητική τάση διακίνησης ναρκωτικών και γενικότερα εξαρτησιογόνων ουσιών την περίοδο του Καρναβαλιού, κυρίως το τελευταίο τριήμερο».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης στην κατεύθυνση αυτή, θα μπει θέμα για τα ναρκωτικά και θα δοθεί ένα αντίστοιχο βραβείο στο πλήρωμα που θα φτιάξει το αντίστοιχο θέμα. Το θέμα θα είναι “Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις”.

Θα βγει η κεντρική αφίσα του καρναβαλιού με αναφορά στο θέμα και μπορεί να γίνει και διαγωνισμός αφίσας.

Θα γίνει συνάντηση με την δευτεροβάθμια επιτροπή παιδείας και τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για δράσεις μέσα στα σχολεία με σκοπό τα παιδιά να κατεβάσουν τα δικά τους γκρουπ και να τα ενθαρρύνουμε να έχουν στολές με το θέμα αυτό.

Θα κάνουμε παρέμβαση στις δομές του δήμου, των λαϊκών φροντιστηρίων, που με την υλική συνδρομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να έχουν το δικό τους γκρουπ.

Θα αναρτηθούν πανό στην πόλη με συνθήματα.

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού θα έχει δράσεις με το θέμα αυτό όπως και πέρσι.

Θα δημιουργηθεί σχετικό φυλλάδιο, το οποίο θα μοιράζεται από τα μέλη του Δ.Σ. και παλιούς και γνωστούς καρναβαλιστές, από το καρναβαλικό περίπτερο που θα στηθεί στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Θα φτιαχτεί ένα μικρό καρναβαλικό άρμα με αντίστοιχο θέμα, το οποίο θα πλαισιωθεί από τα παιδιά των λαϊκών φροντιστηρίων.

Οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν φέτος αποτελούν συνέχεια, σε διευρυμένο επίπεδο, των πρωτοβουλιών που λήφθηκαν πέρυσι στο φόντο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και καθόρισαν μια ορισμένη παρέμβαση για το θέμα των ναρκωτικών και του αλκοόλ την περίοδο του καρναβαλιού. Στο πλαίσιο αυτό πέρυσι αναρτήθηκαν πανό σε διάφορα σημεία της πόλης για το θέμα των ναρκωτικών και του αλκοόλ και το παιγνίδι του κρυμμένου θησαυρού είχε θέμα “Όχι δεν θα πάρω” , που αφορούσε ακριβώς το ζήτημα των ναρκωτικών.


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ