Δράση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Ειδικής Αγωγής Πάτρας

17η Δεκεμβρίου

Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) τείνουν να τείθονται στο περιθώριο και να αντιμετωπίζονται με προκατάληψη από όλο το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Συναντούν φραγμούς σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής (εκπαίδευση, απασχόληση και προσβασιμότητα), τις οποίες όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν φυσιολογικές και δεδομένες. Άμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι παρεμποδίζεται η ενεργός συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας και να καθίστανται πολύ πιο τρωτοί στον κοινωνικό αποκλεισμό από τους υπόλοιπους πολίτες χωρίς ειδικές ανάγκες.

Μια κοινωνία για να αναπτυχθεί κοινωνικά και οικονομικά χρειάζεται την δυναμική συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της.
Η λύση βρίσκεται στην αλλαγή του αφιλόξενου, εχθρικού, και απρόσβατου περιβάλλοντος του Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες. Και για να επιτευχθεί αυτό δεν απαιτείται μεγάλη οικονομική προσπάθεια, αλλά ευαισθησία και συνειδητοποίηση της ευθύνης που έχουμε όλοι απέναντι σε αυτούς τους συνανθρώπους μας.

Με δεδομένα όλα τα προαναφερθέντα ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδ.Επαγ.Γυμνασίου-Ειδ.Επαγ.Λυκείου Ειδικής Αγωγής Πάτρας,πραγματοποιούμε την 1η Δράση μας για την φετινή σχολική χρονιά,που αφορά την διεξαγωγή τουρνουά basket μεταξύ ΚΕΘΕΑ-ΟΜΑΔΑΣ 116ης Πτέρυγας Μάχης Αράξου και θα έχει ειδική συμμετοχή και το σχολείο μας το TEE ειδικής Αγωγής,την 17η Δεκεμβρίου 2016.

Στόχος μας είναι η παρότρυνση για κοινωνικοποίηση των παιδιών μας,μέσα από αθλητικές δραστηριότητες και όχι μόνο.Στα άμεσα σχεδιά μας είναι περαιτέρω δράσεις προκειμένου να πραγματώσουμε αυτό τον στόχο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι παράλληλα με την εκδήλωση μας ,θα πραγματοποιηθούν τα κάτωθι:

1ον)θα γίνει διανομή ειδών στα παιδιά μας και τις οικογένειες τους που έχουν άμεσα ανάγκες σε βασικά είδη. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να υποφέρουν λιγότερο και προχωράμε σε αυτή την κίνηση.

2ον)Kατόπιν συνεννοήσεως με τον Διευθ.Σύμβουλο του ομίλου Kord κ.Μάϊνα,συμφωνήσαμε από κοινού ,να στηθεί στο γήπεδο της Ολυμπιάδας ένα ειδκό stand με κομμωτές του ομίλου και όποιος θέλει να συμμετάσχει  σε δωρεά μαλλιών.Τα μαλλιά αυτά θα χρησιμοποιηθούν για κατασκευή περουκών. ***

Αλληλεγύη ~ Συλλογικότητα ~ Συμμετοχή,αυτό είναι το σύνθημά μας.
Σας περιμένουμε στην εκδήλωση μας την 17η Δεκεμβρίου 2016 και ωρα 16:00 στο στάδιο της Ολυμπιάδας Πατρών.
 

Διαβάστε επίσης