'Όκλαντ: Φόβοι ακόμα και για 40 νεκρούς από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πάρτι -ΒΙΝΤΕΟ

Στην Καλιφόρνια

Φόβους ότι οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη του Όκλαντ, στην οποία είχε διοργανωθεί πάρτι, θα φτάσουν ακόμα και τους 40 εξέφρασε ο διοικητής της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον διοικητή, οι αρμόδιες αρχές προετοιμάζονται για 30-40 νεκρούς από τη φωτιά που σημειώθηκε σε χώρο στο 'Οκλαντ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε πως η αποθήκη, στην οποία διοργανώθηκε πάρτι από το συγκρότημα Golden Donna, δε διέθετε σύστημα πυρασφάλειας. 

Προς το παρόν, επίσημα οι νεκροί ανέρχονται στους εννέα με δεκάδες ακόμα αγνοούμενους, ενώ η επικεφαλής της πυροσβεστικής, Τερέζα Ντέλοατς Ριντ δήλωσε πως τα αίτια παραμένουν άγνωστα και ότι διενεργείται έρευνα.

Η Ριντ πρόσθεσε πως στο κτίριο υπήρχε μεγάλος αριθμός θαμώνων, οι οποίοι βρίσκονταν στο δεύτερο όροφο της αποθήκης. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η σκάλα που υπήρχε στο κτίριο και συνέδεε το ισόγειο ήταν κατασκευασμένη από ξύλινες παλέτες. 

Συνολικά υπολογίζεται ότι 50 άνθρωποι βρίσκονταν στο χώρο όταν ξέσπασε η φωτιά, η οποία ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. 

 

Διαβάστε επίσης