Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό τα μέλη του Συλλόγου "Άλμα Ζωής"

Στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου συνεδρίου Ασθενών

Με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, συναντήθηκαν τα μέλη του συλλόγου Άλμα Ζωής. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών-Patients in Power Conference, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας,

Μετά από 5 χρόνια στη φετινή διοργάνωση πρωταγωνιστούν οι Σύλλογοι Ασθενών της περιφέρειας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ειδικά θέματα και τις ιδιαίτερες δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά. Θα συζητηθούν ακόμη τα τρέχοντα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων Ασθενών καθώς και η ανάγκη για την ύπαρξη μιας οργανωμένης φωνής των ασθενών με χρόνιες παθήσεις ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική συμμετοχή τους σε όλες τις αποφάσεις πολιτικής που τους αφορούν.

Όπως κάθε χρόνο το Συνέδριο θα αποτελέσει την πλατφόρμα διάδρασης μεταξύ των ασθενών, των εκπροσώπων των φορέων και Οργανισμών υγείας, της Πολιτείας και των άλλων επαγγελματιών Υγείας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα πάνελ συζήτησης με στόχο τη χάραξη πολιτικών για τη διαμόρφωση ενός πραγματικά ασθενοκεντρικού συστήματος Υγείας.

Διαβάστε επίσης