Αχαΐα: Στον Εισαγγελέα αύριο για τα πυρηνελαιουργεία τοπικό συμβούλιο, κάτοικοι και σύλλογοι στην Ωλενία

"Δεν έχει προηγούμενο"

Τηλεφώνημα δέχθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας το πρωί του Σαββάτου από κάτοικο της περιοχής των Άνω Σουδενείκων. Ο άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα αναπνευστικό πρόβλημα όπως είπε στους Αστυνομικούς. Ο ίδιος κατήγγειλε έντονη δυσοσμία και πυκνό καπνό από μονάδες πυρηνελαιουργείων που λειτουργούν στη ΒΙΠΕ. Δεν είναι όμως ο μόνος.

Λίγο αργότερα, επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Διαμάντω Καλδίρη. "Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν αποπνικτική. Ο άνθρωπος που πήρε νωρίτερα από εμένα, έχει μάσκα οξυγόνου. Η δυσοσμία και ο καπνός μας έπνιξε...Κάθε χρόνο ζούμε τα ίδια χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει", αναφέρει στο tempo24.gr η κ. Καλδίρη η οποία τη Δευτέρα μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Τοπίου "Η ΩΛΕΝΙΑ", θα προσφύγουν στον εισαγγελέα.

"Η μπόχα από τα πυρηνελαιουργεία καλά κρατεί και με ήλιο και βροχή.Με ένα νομικό πλαίσιο διάτρητο για αυτή την ρύπανση. Πάλι εθιμοτυπικές επισκέψεις στις πύλες των μονάδων,πάλι εθιμοτυπικές επιστολές,πάλι τα ίδια και τα ίδια.Χορτάσαμε τόσα χρόνια.Καμία παρέμβαση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο,καμία πρωτοβουλία σε επίπεδο υπουργείου,κανένας βουλευτής δεν μύρισε τίποτα.Θα περάσει η περίοδος και του χρόνου,πάλι από την αρχή. Είναι σαν το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.Τα σκουπίδια όμως χωράνε στην Ωλενία!. Μια παρέμβαση στους βουλευτές τους για την μπόχα των πυρηνελαιουργείων των κυβερνητικών ινστρουχτόρων, έστω δικαιωματική,τώρα που έχουν όψιμο ενδιαφέρον για να έρθουν τα σύμμεικτα απορρίμματα κατά Ωλενία μεριά, θα έχουμε ή είναι μονομερές το ενδιαφέρον για την περιοχή;", σημειώνει ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Παναγιώτης Κουνάβης. 

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τα πυρηελαιουργεια δεν έχει προηγούμενο. Και να σημειωθεί ότι φέτος δεν έχει μεγάλη παραγωγή", συμπληρώνουν κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Ωλενίας που δέχεται το μεγαλύτερο όγκο καπνού. 

Την Πέμπτη διερχόμενοι προς Περιστέρα κατέγραψαν αυτή την εικόνα. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ