Δυτική Ελλάδα: "Φυτοζωούν" οι Πολιτικοί Μηχανικοί - Οδεύει προς μετανάστευση το 50% - Σοκαριστικά στοιχεία

Θανάσης Γιανναδάκης: "το 2017, για τους επιστημονικούς κλάδους που αποτελούν βασικούς συντελεστές της ανάπτυξης, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους και της ξενιτιάς"

Μαύρο το τοπίο που διαμορφώνεται στο κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών στην Αχαΐα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Εργασίας που συστάθηκε από το Τεχνολογκό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας το 2015.

Σύμφωνα με τα αριθμούς προκύπτει απομείωση των μελλών του ΤΕΕ/ΤΔΕ κατά 4%. Μάλιστα από τα ευρήματα που προέκυψαν μόλις το 35% των Μηχανικών δηλώνουν οτι το επάγγελμα τους αποφέρει τους απαραίτητους πόρους, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους και το 50% ακόμη και εκείνων που έχουν οικογένεια, σκέπτονται την επόμενη διετία το ενδεχόμενο της μετανάστευσης..!

photo.jpg

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο tempo24.gr, o απερχόμενος Πρόεδροw του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάση Γιανναδάκη, ερωτηθείς για την την θέση των Πολιτικών Μηχανικών στην Ελλάδα της κρίσης, επεσήμανε πως "Γίνεται προφανές ότι χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή ως προς την ακολουθούμενη πολιτική της ύφεσης και της υπερφορολόγησης. Εάν το 2017 δεν υπάρξει μια σαφής μετάλλαξη ως προς την πορεία της οικονομίας, τότε το 2017, για τους επιστημονικούς κλάδους που αποτελούν βασικούς συντελεστές της ανάπτυξης, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους και της ξενιτιάς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θανάσης Γιανναδάκης: Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας μιλά στο tempo24.gr για τα "καυτά" ζητήματα του κλάδου και την κάλπη

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ