Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Με την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών και οκτώ μηνών «έφυγε» από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ένας 45χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης  μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ο 45χρονος, που ήταν επόπτης βάρδιας στο αεροδρόμιο, κρίθηκε ένοχος για διευκόλυνση εξόδου από την Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, όταν δύο πρόσφυγες από τη Συρία επιχείρησαν να περάσουν την πύλη επιβίβασης με χρήση πλαστών διαβατηρίων, υπηκόων Εσθονίας.

Στο εδώλιο

Ο 45χρονος αστυνομικός που ήταν βασικός κατηγορούμενος και παρέμενε προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιούνιο αποδέχτηκε μέρος των κατηγοριών, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Έτσι θα αποφυλακιστεί και θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Ο 45χρονος αστυνομικός ήταν επόπτης βάρδιας στο αεροδρόμιο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ακόμη ένας αστυνομικός ενώ ο Σύρος που φέρεται προσπάθησε να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας δεν εμφανίστηκε και δικάστηκε σαν να ήταν παρών.

Ο δεύτερος αστυνομικός, που βρέθηκε αντιμέτωπος με το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης που μετατράπηκε σε συμμορία, αθωώθηκε. Φυλάκιση 13 μηνών και χρηματική ποινή επιβλήθηκε στον Σύρο ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώ έχει συλληφθεί με μαζί με την ανήλικη αδελφή του καθώς επιχειρούσαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με τη βοήθεια του πρώτου αστυνομικού.

https://www.in.gr

Διαβάστε επίσης