Συνταγή για αφράτο κωκ ταψιού με φρυγανιές, βελούδινο γλάσο σοκολάτας και σιρόπι από τη φίλη μας Souki Simeonidou, για κέρασμα, για το γλυκό όλης της οικογένειας ή το Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
φρυγανιά 2 συσκευασίες σικάλεως
Γάλα φρέσκο 300 ml περίπου
βανίλια 1 κάψουλα
ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τη κρέμα
κρέμα αραβοσίτου 1 φακελάκι
Γάλα φρέσκο 660 ml
λεμονι Ξύσμα από 1/2
βούτυρο γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό
Για τη γκανάζ
Γάλα φρέσκο 80 ml καυτό
κουβερτουρα 160 γραμμάρια
ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Για την επάλειψη
σιρόπι 200 ml περίπου από γλυκό του κουταλιού