Ρίο - Αντίρριο: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο για τα πλοία στο Πορθμείο - Τί θα γίνει με δρομολόγια

προσπάθειες να αυξηθεί η συχνότητά τους

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε στην πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου όπως έγραψε το tempo24.gr.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στην Αθήνα σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών Δημήτρη Κυριακουλόπουλου, του Διευθυντή Θαλασσίων Συγκοινωνιών και εκπροσώπων των κοινοπραξιών με κύριο θέμα την μειωμένη επιβατική κίνηση και τα φέρρυ που εγκατέλειψαν τη γραμμή. 

Στο μεταξύ απάντηση δόθηκε στις 31 Οκτωβρίου στην επίσημη σελίδα στο facebook από το Πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου  που λεει τα εξής: 

"Επειδη απο το πρωι κυκλοφορει στο διαδικτυο μια δηλωση του δημου ναυπακτιας και του λιμενικου ταμειου ναυπακτιας για υποβαθμιση της γραμμης απο αυριο επειδη προς το παρόν δεν θα εκτελουν δρομολογια αφιδρομα πλοια θα θελαμε να ενημερωσουμε πως η γραμμη δημαρχε δεν σταματα αυριο. Υπαρχουν και αλλα πλοια στην γραμμη που εργαζονται δημοτες σου δημαρχε ναυπακτου. 'Η μηπως εισαι δημαρχος νησου Σαλαμινας; Επισης κυριε προεδρε του λιμενικου ταμειου τα πλοια που απο αυριο θα δουλευουν στην γραμμη πληρωνουν λιμενικα τελη...σε ευρω ξερεις οχι σε ρουβλια.

Αυτα τα λεφτα δεν μετρανε; Γιατι ολους εσας που δεν περνατε ποτε με τα καραβια αλλα πατε με την γεφυρα, σας επιασε ξαφνικα καψα για τα αφιδρομα πλοια; Νομιζω πως ολοι εμεις που απο αυριο θα συνεχισουμε να περπαταμε στις προβλητες δικαιουμαστε μια απαντηση...

Παράλληλα ανακοινώνονται τα δρομολόγια που ισχύουν από αρχές Νοεμβρίου:

Δρομολόγια πλοίων από 01.11.2016 μέχρι νεοτέρας

Από 05:45 ώς 15:00 ανά 45 λεπτά

Από 15:00 ώς 23:45 ανά 30 λεπτά

Στη σύσκεψη τέθηκαν τα αιτήματα των δύο κοινοπραξιών τα οποία αναμένεται να προωθηθούν στα ανώτερα στελέχη του υπουργείου προς εξέταση. Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων προκειμένου να είναι βιώσιμα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι δεν σταματά η εξυπηρέτηση μέσω του Πορθμείου.

"Το πρόβλημα αυτό παρατηρείται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, καθώς μειώνεται η κίνηση του καλοκαιριού", εξηγεί στο tempo24.gr ο κ. Κυριακουλόπουλος και αναφέρθηκε στην κοινή γραμμή που αναπτύχθηκε μεταξύ των εμπλεκομένων αρχών προκειμένου να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων και τους χειμερινούς μήνες. 

Από τα 8 φέρρυ που ήταν δρομολογημένα το καλοκαίρι στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου, αυτή τη στιγμή έχουν μείνει 5. Η σημερινή σύσκεψη, εκτιμήθηκε ότι έβαλε τις βάσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για να πυκνώσει και πάλι τα δρομολόγιά της η γραμμή Ρίου - Αντιρρίου. 

 

Διαβάστε επίσης