Σεισμός Ιταλία: Συντρίμμια, μετασεισμοί και φόβος

δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά

Η γη εξακολουθεί να σείεται στην κεντρική Ιταλία, με νέες σεισμικές δονήσεις να σημειώνονται καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και νωρίς το πρωί, με τον φόβο και τον πανικό να συντροφεύουν τους κατοίκους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία διανυκτέρευσαν στους δρόμους, τις πλατείες των χωριών και των πόλεων της περιοχής.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε τρεις φορές

σε διάστημα μόλις λίγων ωρών την Τετάρτη με 5,6, 6,1 και 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις πόλεις Βίσο, Ουσίτα και Καστέλ Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, ενώ οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην γειτονική Περούτζια, ακόμη και στη Ρώμη.

Δύο μήνες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που ισοπέδωσε το Αματρίτσε, τρεις ακόμα πόλεις, σε κοντινή απόσταση γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του σεισμού, είδαν κτίρια να γκρεμίζονται και δρόμους και πλατείες να γεμίζουν με χαλάσματα, με τις ζημιές να είναι σαφώς μικρότερες από τον απολογισμό του σεισμού του Αυγούστου, που στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί νεκροί από την τριπλή σεισμική δόνηση, πέραν ενός ηλικιωμένου που υπέστη ανακοπή καρδιάς, όμως περίπου δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, με την εφημερίδα La Reppublica να αναφέρει ότι ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα παιδί, που τραυματίστηκε εξαιτίας της κατάρρευσης ενός κτίσματος στην κωμόπολη Καμερίνο.

Τα σχολεία θα παραμείνουν την Πέμπτη κλειστά σε 18 κωμοπόλεις της κεντρικής Ιταλίας, προκειμένου τα ειδικά συνεργεία των αρμόδιων Αρχών να κάνουν προσεκτικές αυτοψίες κι εκτίμηση των ζημιών.

cnn.gr