Πάτρα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβολαιογράφος που κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση των "μαϊμού" γεννήσεων

Απολογήθηκε στον Ανακριτή

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την προσαγωγή του στις δικαστικές Αρχές και την απολογία του στον Ανακριτή, ο συμβολαιογράφος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Πατρών για συμμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, μέσω αναγνώρισης παιδιών από Πακιστανούς, που θα τους εξασφάλιζε την πολυπόθητη ελληνική υπηκοότητα.

Οι όροι που του επεβλήθησαν ήταν η εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται.

Όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.gr, στο "μικροσκόπιο" της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τις τελευταίες ώρες υπό διερεύνηση 15 συνολικά συμβολαιογραφικές πράξεις γεννήσεως, μετά την αποκάλυψη της σπείρας που δήλωνε βρέφη ως τέκνα Πακιστανών, προκειμένου οι αλλοδαποί που βρίσκονται παράνομα στη χώρα να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής.

Μέχρι στιγμής από την προανακριτική διαδικασία έχουν πιστοποιηθεί δυο περιπτώσεις στην Πάτρα, στις οποίες εμπλέκονται Συμβολαιογράφος από Δήμο της Αχαΐας και δυο γυναίκες Ρομά, ηλικίας, 27 και 18 ετών.

Οι γυναίκες που "διέθεταν" τα παιδιά τους γι αυτό το σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr,  θα λάμβαναν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ η κάθε μια.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν ταυτοποιηθεί καιαναζητούνται δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 38 και 21 ετών και δυο γυναίκες επίσης Ρομά, ηλικίας 48 και 40 ετών.

Η δράση της σπείρας

Η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συμβολαιογράφος, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη Χώρα μας.

Η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στο Δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της 40χρονης ημεδαπής, ενώ απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να μπορούν να αιτηθούν, άδεια διαμονής στην Ελληνική Επικράτεια, ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών.

Διαβάστε επίσης