Ο Ηρακλής...έφαγε την ροπαλιά

ηττα με 2-1 απο τον πανιώνιο εντος εδρας

Με...Περσική υπογραφή ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Πρωταγωνιστές του ματς οι δύο Ιρανοί, Μασούντ και Ανσαριφάρντ, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ στο 34΄ και το συμπατριώτη του να «καθαρίζει» το ματς στο 78΄. Για το «Γηραιό» μείωσε στο 85΄ ο Λεοζίνιο. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν, ο Μπεν για τον Πανιώνιο και ο Λουκίνας από πλευράς Ηρακλή.

Κακή παρένθεση στη μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα αποτέλεσε, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, η εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Βέροια (1-2). Πέρα για πέρα δίκαιη η 3η νίκη του Πανιωνίου (δεύτερη μακριά από την Αθήνα μετά το 2-0 επί της Ξάνθης), που θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το παιχνίδι, αν ο Μασούντ δεν έχανε την απίστευτη ευκαιρία στο 7΄ , όταν σχεδόν προ κενής εστίας αστόχησε. Δεν έγινε το ίδιο και στο 34΄, όμως, όταν από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δυνατό βολέ «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Με εξαιρετική τακτική και χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς διαχειρίστηκε το ματς όπως ακριβώς έπρεπε, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος όταν οι γηπεδούχοι άσκησαν μεγαλύτερη πίεση, και δικαιολογημένα πανηγύρισε την 3η εφετινή της νίκη σε 4 παιχνίδια. Ο Ηρακλής από την άλλη μετά από 4 αγώνες δεν έχει «γευτεί» ακόμη την χαρά της νίκης.

Οι Θεσσαλονικείς μετά από ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο έγιναν πιο απειλητικοί στο δεύτερο και στο 57΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά για να ισοφαρίσουν (αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση). Στο 65΄ ο Λεοζίνιο δε λειτούργησε ομαδικά, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Περόνε και μόνο με τον Ρισβάνη αντίπαλο. Ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε να πασάρει στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του με αποτέλεσμα να κοπεί από τον κεντρικό αμυντικό των «κυανέρυθρων».

Πάλεψε η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου για να σώσει, τουλάχιστον, την παρτίδα, αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και βρήκαν την ευκαιρία στο 78΄ να «σφραγίσουν» ουσιαστικά τη νίκη τους με το υπέροχο γκολ του Ανσαριφάρντ, ο οποίος πήρε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή κι αφού έκανε μία... τρελή κούρσα μπήκε από πλάγια στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το 2-0. Παρά τη «ψυχρολουσία» που δέχτηκε ο Ηρακλής ενώ πίεζε, κατάφερε να μειώσει στο 85΄ με την κεφαλιά του Λεοζίνιο, ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο. Στις καθυστερήσεις, πάντως, ο Γιαννιώτης έκανε απίστευτη επέμβαση στη βολίδα του Περόνε.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν ο Μπεν και ο Λουκίνας για την αψιμαχία που είχαν.

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)

Κίτρινες: Ρούσσος, Σαραμαντάς, Περόνε, Λουκίνας, Πασάς - Γιαννιώτης, Γκιοατά, Μασούντ, Ανσαριφάρντ, Ρισβάνης, Οικονόμου, Μπεν

Κόκκινες: +90΄ Λουκίνας - +90΄ Μπεν

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Κούρος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (46΄ Καραγκούνης), Μοντέιρο (46΄ Λάμπρου), Ρούσσος, Ιντζόγλου (75΄ Λουκίνας), Λεοζίνιο, Πασάς, Περόνε.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Γκιοατά, Σιώπης, Αντωνιάδης, Μασούντ, Μασούρας (70΄ Μπεν), Φούντας (88΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (82΄ Ενγκόγκ).

 

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης