Πάτρα: Νέα παράταση ζωής στην Ξερόλακκα, ξεσηκώνει τους περιοίκους - Στο ΧΥΤΑ Φλόκα προσεχώς τα απορρίμματα από τους καλλικρατικούς Δήμους

Αντιδρούν οι κάτοικοι για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Ενέκρινε  το Δημοτικό Συμβούλιο την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης, επιμηκύνοντας για τρία επιπλέον χρόνια ζωής τον ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα.

Το φλέγον ζήτημα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία παρέστη και, ο οποίος εξέφρασε

Τη δυσφορία  των κατοίκων γύρω από τον ΧΥΤΑ μετέφερε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων Γιώργος Βασιλακόπουλος , υποστηρίζοντας ότι ενώ η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, προχωρά σε επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του.

«Από το 2000 έχει ξεκινήσει ο αγώνας για να κλείσει η Ξερόλακκα και αυτό τον στόχο δεν τον ξεχνούμε, θα τον υλοποιήσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Ανακοίνωσε πως θα παρουσιαστεί ο νέος σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την ανακύκλωση με τη συμμετοχή υπηρεσιών του Δήμου, σχολικής κοινότητας, συλλόγων, κτλ.

Παράλληλα, ανέφερε πως σύντομα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, η προγραμματική σύμβαση με την Δυτική Αχαΐα, ώστε να δέχεται ο ΧΥΤΑ του Φλόκα τα απορρίμματα από τους πρώην καλλικρατικούς Δήμους της Πάτρας.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς στην εισήγησή του επισήμανε πως το έργο κρίνεται απαραίτητο για τη βελτίωση λειτουργίας του ΧΥΤΑ λέγοντας μεταξύ άλλων, πως με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η πλήρης ευστάθεια του ΧΥΤΑ.

Επίσης, εξασφαλίζεται η επέκταση του ΧΥΤΑ κατά ένα τμήμα αυτού, στο οποίο έχουν μεν αποτεθεί απορρίμματα κατά τα αρχικά στάδια ανάπτυξης του ΧΥΤΑ, αλλά οι ανάγκες για περαιτέρω απόθεση μέχρι την κατασκευή και έναρξη λειτουργίας των σχεδιαζόμενων έργων διαχείρισης αποβλήτων σύμφωνα με τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης, καθιστούν απαραίτητη την εξεύρεση πρόσθετου χώρου διάθεσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ