Ξεκίνησε το έργο για την επέκταση του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα - Οι πρώτες εργασίες στον Αλισσό - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

μετα την υπογραφή της σύμβασης

Μόλις μια μέρα πριν την έναρξη του Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με δελτίο τύπου ανακοίνωνε την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των τεχνικών στη μετρική γραμμή Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών στο τμήμα από Άγιο Ανδρέα μέχρι Κάτω Αχαΐα» και σήμερα αυτό πλέον παίρνει... "σάρκα και οστά".

Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν και η παρέμβαση γίνεται στον Αλισσό, όπου θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης και έκδοση εισιτηρίων.

14463857_712380275592626_1489599718_n.jpg

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για το ένα από τα δύο υποέργα που συνθέτουν την συνολική επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα μέχρι και την Κάτω Αχαΐα και αφορά την εργολαβία για τη συντήρηση εντοπισμένων τμημάτων των υφισταμένων σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς επίσης και η επισκευή / συντήρηση των στάσεων μεταξύ του τμήματος Άγιος Ανδρέας – Κ. Αχαΐα.

Το υποέργο 1 «Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των τεχνικών στη μετρική γραμμή Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών στο τμήμα από Άγιο Ανδρέα μέχρι Κάτω Αχαΐα» είχε δημοπρατηθεί στις 24 Μαΐου 2016 και η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 3 μήνες, χρόνος ρεκόρ για τέτοιου είδους έργα, και αποτελεί την πρώτη ένταξη στο νέο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου δόθηκε και η θετική για τη δημοπράτηση και του υποέργου 2 «Προμήθεια και Εγκατάσταση τριάντα (30) νέων αυτομάτων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων (ΑΣΙΔ) και αποκατάσταση λειτουργιάς δύο (2) υφιστάμενων στο υπό αναβάθμιση τμήμα γραμμής του Προαστιακού Πατρών από Αγ. Ανδρέα έως Κ. Αχαΐα» και αναμένεται η διακήρυξη να είναι στον «αέρα» μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης