Η επανεμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο στη δημόσια ζωή

Έντονες διπλωματικές επαφές είχε την τελευταία εβδομάδα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας ​

Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, που πριν ένα μήνα έκλεισε τα 90 του χρόνια, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στα κουβανικά ΜΜΕ για τρίτη φορά σε διάστημα μίας εβδομάδας, κάτι το πρωτοφανές εδώ και πολλά χρόνια.

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, που παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ το 2006, υποδέχθηκε χθες το βράδυ στην οικία του, στη δυτική Αβάνα, τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Από τα τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο πρώην πρόεδρος εμφανίζεται φορώντας αθλητική φόρμα, όπως το συνηθίζει, και ένα λευκό πουκάμισο. Σε μία από τις φωτογραφίες, είναι παρούσες οι σύζυγοι των δύο ηγετών, η Ντάλια Σότο ντελ Βάλε και η Τσένγκ Χονγκ.

niata1.jpg

Σε μια άλλη φωτογραφία, ο Φιντέλ Κάστρο δίνει χειραψία στον υψηλό προσκεκλημένο του.

niata2.jpg

Ο Κάστρο, που έδειχνε να βρίσκεται σε καλή φόρμα για την ηλικία του, είχε έντονες διπλωματικές επαφές αυτήν την εβδομάδα, καθώς τρεις ημέρες νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, και την 19η Σεπτεμβρίου, τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί.

Πριν από αυτήν την σειρά δημοσίων εμφανίσεων, ο Φιντέλ Κάστρο είχε εμφανιστεί δημοσίως τελευταία φορά την 13η Αυγούστου με την ευκαιρία των 90ων γενεθλίων του.

Την 19η Απριλίου όταν εμφανίστηκε στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, ο Κάστρο είχε παραδεχθεί, με τρεμάμενη φωνή: «Σύντομα θα έχω τελειώσει όπως οι άλλοι. Η σειρά μας θα έρθει, σε όλους μας».

Διαβάστε επίσης