Ευ. Τσακαλώτος: Εντός του χρονοδιαγράμματος η διαπραγμάτευση

«Τα φορολογικά έσοδα έχουν πάει πολύ καλύτερα από τα προβλεπόμενα, κατά 300 εκ. ευρώ»

«Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, φτάνουμε στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης και την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων», ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ταυτοχρόνως ανακοίνωσε ότι «στα φορολογικά έχουμε πάει καλύτερα κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ και από το ΦΠΑ».

Ο κ. Τσακαλώτος, καταλόγισε στην αντιπολίτευση και σε μέσα ενημέρωσης, «ρητορεία και τίποτα άλλο» όταν μιλούν για ενεργοποίηση του «κόφτη» και κατηγόρησε ότι διασπείρουν ψευδώς φημολογίες όταν υποστηρίζουν ότι «η διαπραγμάτευση βρίσκεται στον αέρα, ότι καθυστερεί, ότι τα οικονομικά είναι στον αέρα και έχουν απορριφθεί όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Υπερταμείο».

Απεναντίας, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, τα φορολογικά έσοδα έχουν πάει πολύ καλύτερα από τα προβλεπόμενα, κατά 300 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα έσοδα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ. «Το χρυσό μετάλλιο στην αύξηση του ΦΠΑ πήρε η Μύκονος, το αργυρό η Ρόδος και το χάλκινο η Σαντορίνη», ανέφερε και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εισπράξουν τέτοια ποσά από αυτούς τους τουριστικούς προορισμούς.

Διαβάστε επίσης