Η εμπλοκή Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες και η... παράπλευρη "απώλεια" με την αναβολή στο Δ' τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου!

Έντονες οι αντιδράσεις από τοπικούς φορείς

Τελικά η ηχηρή αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα από την διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και ο "ντόρος" που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το πόθεν έσχες, τις φορολογικές δηλώσεις, τα βοσκοτόπια, δεν είχε συνέπειες μόνο στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μία από τις παράπλευρες... απώλειες όπως καταγράφονται πλέον τις τελευταίες ώρες, πρέπει να θεωρείται σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, και η αναβολή στο Δ' τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου  (Βάρδα - Κυλλήνη), για το οποίο ο διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένος να γίνει το πρωί της Τρίτης.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, δεν συγκροτήθηκε έγκαιρα η Επιτροπή Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, όμως μάλλον κάτι τέτοιο, όπως τονίζουν τοπικοί φορείς, είναι πιο πολύ... πρόφαση.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δήλωσή του λίγο μετά την ανακοίνωση αναβολής του διαγωνισμού με εμφανή τρόπο ζητά "Καθαρές κουβέντες τώρα!", ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος σε ανακοίνωσή του καυτηριάζει τη στάση της κυβέρνησης και την ανακοίνωση της αναβολής, ρίχνοντας "καρφιά" και συγκεκριμένα: "Προφανώς η ουσία της αναβολής αυτής σχετίζεται με όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για την διαπλοκή Κυβέρνησης- Εργολάβων- Νέοκαναλαρχών".

Να θυμίσουμε πως και στις τρεις πρώτες εργολαβίες είχε πλειοδοτήσει στους διαγωνισμούς ο κ. Καλογρίτσας, κάτι που αναμένετο να γίνει και σε αυτή την τέταρτη.

Τώρα το πότε θα ξεκινήσουν πάλι οι διαδικασίες... άγνωστο, καθώς στο σχετικό έγγραφο δεν αναφέρεται νέα ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

 

Το έγγραφο της αναβολής

anavoli_0.jpg

 

 

Η ανακοίνωση του Απ. Κατσιφάρα

Μετά τη σημερινή ατυχή εξέλιξη της αναβολής του διαγωνισμού για το Δ' τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου (Βάρδα - Κυλλήνη), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας φέρνει εκτάκτως το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης (28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας).

«Απαιτούμε καθαρές κουβέντες για το έργο.

Είναι ενταγμένο σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο;

Έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μεγάλο έργο;

Γιατί αναβλήθηκε σήμερα ο διαγωνισμός;

Ποια είναι τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για το σύνολο του έργου;»

και καταλήγει ο κ. Κατσιφάρας:

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ηλείας δεν αντέχουν άλλη αβεβαιότητα.

Πρέπει επιτέλους να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Καθαρές κουβέντες τώρα».

 

Η δήλωση του Γιάννη Κουτσούκου

"Ακόμη και ο πιο καλόπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται τώρα ότι η ακύρωση, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, του δημοπρατημένου για την 30-3-2015 ενιαίου έργου «Αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος» υπήρξε αποτέλεσμα μιας μεθόδευσης σε βάρος των συμφερόντων του λαού της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα.

Αποδεικνύεται πλέον, ότι η  κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες είχε στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και έθεσε εν αμφιβόλω  την υλοποίηση του έργου.

Η Κυβέρνηση και ο κ. Σπίρτζης προσωπικά έχουν επανειλημμένα αυτοδιαψευσθεί στα χρονοδιαγράμματα των δημοπρασιών που έχουν ανακοινώσει, καθώς με βάση το αρχικό (καθησυχαστικό) σχέδιο θα είχαν ολοκληρωθεί οι δημοπρατήσεις εντός του 2015.

Δυστυχώς το σίριαλ των αυτοδιαψεύσεων συνεχίζεται, καθώς παρά την τελευταία δέσμευση του κ. Σπίρτζη κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου  στη Βουλή, στις 29-08-2016, αναβλήθηκε και η 4η δημοπρασία με αίολες και προσχηματικές δικαιολογίες.

Προφανώς η ουσία της αναβολής αυτής σχετίζεται με όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για την διαπλοκή Κυβέρνησης- Εργολάβων- Νέοκαναλαρχών.

Το ερώτημα όμως, τώρα που έχει γίνει φανερή η μεθόδευση της Κυβέρνησης, αφορά τους θεσμικούς εκπροσώπους του Νόμου και το πολιτικό προσωπικό όλων των παρατάξεων (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ), για τον τρόπο που θα αντιδράσουν διεκδικώντας αυτό που είχαμε κατακτήσει και κινδυνεύουμε πλέον να χάσουμε".

 

Διαβάστε επίσης