Δυτ. Αχαΐα: Ζήτησαν προστασία οι αγρότες - Γίνονται καθημερινά στόχος κλοπών

διαδοχικες επισκέψεις σε Δασονομία- Αστυνομία- Εισαγγελέα

Οι απανωτές κλοπές σε μηχανήματα, εξοπλισμό, ακόμη και κατοικίες τέθηκαν από  την αντιπροσωπεία του Αγροτικού  Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας στις αρμόδιες Αρχές, καταθέτοντας την απόγνωστη του αγροτικού κόσμου.

Την περασμένη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των αγροτών  επισκέφθηκαν κατά σειρά το Δασονομείο Κ. Αχαΐας, το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας και συνομίλησαν με το Διοικητή κ. Σταθόπουλο Ηλία. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, στην Πάτρα και συνομίλησαν με το Διοικητή, Ταξίαρχο Σεϊντή. Έπειτα επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κο Μεϊντάνη και τον βουλευτή Αχαΐας, κο Ανδρέα Ριζούλη.

Σε  όλους έγινε ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση και κατατέθηκε υπόμνημα στο οποίο περιγράφονται τα προβήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ενώ ζητούν την παρέμβαση των Αρχών για την προστασία της περιουσίας τους

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΠΡΟΣ

ΔΑΣΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Μ.Μ.Ε.

 

Η περιοχή μας, της Δυτικής Αχαΐας που είναι κυρίως αγροτική περιοχή έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που επιδεινώθηκαν από την οικονομική κρίση και έχουν γίνει ανυπέρβλητα.

Δυστυχώς σ’ αυτά τα προβλήματα προστίθεται και ένα ακόμη το οποίο συνεχώς μεγεθύνεται και παίρνει απειλητικές διαστάσεις για τους αγρότες, αλλά και για τους υπόλοιπους κατοίκους του δήμου μας.

Οι κλοπές και καταστροφές των αγροτικών υποδομών μας (μηχανήματα, μοτέρ, αποθήκες, αυτοκίνητα, τρακτέρ, σίδερα αλλά και διαρρήκτες κατοικιών, φέρνουν σε απόγνωση τους αγρότες. Απορρίπτουμε βέβαια τις σκέψεις για αστυνόμευση από τους ίδιους τους αγρότες γιατί θεωρούμε ότι η ασφάλεια, η αστυνόμευση και η απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και συγκεκριμένα της αστυνομίας, του δασαρχείου, της δικαιοσύνης αλλά και της νομοθετικής εξουσίας που πρέπει να βρει τρόπους ώστε όχι μόνο η κλοπή να τιμωρείται αυστηρά αλλά και οι αποδέκτες των κλοπιμαίων. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι πρέπει και η κοινωνία μας να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος, δεδομένου ότι όλοι είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας. Χρειάζεται να κάνουμε την αυτοκριτική μας ατομικά και συλλογικά. Χρειαζόμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης στην οποία να βοηθά ο ένας τον άλλον (πχ δίνοντας δουλειά σε οικονομικά αδύναμους είτε άτομα είτε ομάδες) διότι η ανεργία και η φτώχεια είναι κακοί σύμβουλοι.

Ακόμα είναι αναγκαίο από τη μια πλευρά να εργαστούμε περισσότερο μεθοδικότερα και αποτελεσματικότερα ώστε τα προϊόντα μας να βελτιώνονται συνέχεια ποιοτικά και με χαμηλότερες τιμές και από την άλλη πλευρά να καταναλώνουμε τα προϊόντα της περιοχής μας, να προτιμούμε τους επαγγελματίες της περιοχής μας εάν θέλουμε να υπάρξει οικονομική πρόοδος για όλους μας.

Ζητούμε να γίνουν πρακτικά βήματα από τους παραλήπτες της έκκλησής μας γιατί αν επιτρέψουμε να συνεχίσει να γίνεται η περιοχή μας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για τους αγρότες αλλά και για τους υπόλοιπους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ