Πάτρα: "Σαρώνει" το νέο κύμα κακοκαιρίας

εντονες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από τα ξημερώματα την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναοι έντονες νεροποντές που διαρκούν επί ώρα, προκαλώντας, προς το παρόν, μικροπροβλήματα κυρίως σε δρόμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται απο το μεσημέρι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού εχει ως εξής: Νεφώσεις θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα σημειωθούν βροχές, όμβροι και καταιγίδες, ενώ παράλληλα θα καταγραφεί και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 έως 7 βαθμών. Οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή και θα πνέουν από νότιες και δυτικές γενικά διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Παροδική βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, όμως νέο κύμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων αναμένεται από την Τετάρτη. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται ότι θα επηρεάσει κυρίως τα νοτιότερα τμήματα της χώρας, ενώ θα συνοδευτεί και από μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Διαβάστε επίσης