Από το Πατριαρχείο Σερβίας στο Δημαρχείο της Πάτρας

συγκινητικό το κλίμα

Επίσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίου, πατήρ Πέρος, με τον πατέρα Ειρηναίο και τα μέλη της χορωδίας του Πατριαρχείου της Σερβίας, που βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στην Πάτρα, προσκεκλημένοι του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας, για να συμμετάσχουν στις εορτές της Αγίας Σοφίας. Τα μέλη της αποστολής, που συνόδευε ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος εκπρόσωπος του Συνδέσμου, υπεύθυνος των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης Διονύση Πλέσσα.

Καλωσορίζοντας ο Δήμαρχος τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στους πολύχρονους, ισχυρούς δεσμούς των δύο λαών και χωρών. Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού και τις αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επέμβαση των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Τόνισε την ανάγκη της ανάπτυξης, της φιλίας και της συνεργασίας, γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και πρέπει να είναι ενωμένοι και αδελφωμένοι.

Διαβάστε επίσης