Kακοκαιρία φονιάς με τρεις νεκρούς-Τραγικός απολογισμός-Εκατοντάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια

στη Μεσσηνία-

Μία 63χρονη με κινητικά προβλήματα από το Πήδημα Καλαμάτας, ένας 80χρονος από τη Θουρία και ένα άτομο αγνώστων στοιχείων τα θύματα της θεομηνίας -  Ο δήμαρχος Καλαμάτας θα ζητήσει να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Εκατοντάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια σε Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα. Αρχικάα έγινε γνωστό ότι ία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Είδηση την οποία επιβεβαίωσε με tweet της η Πυροσβεστική και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην ΕΡΤ.



Ο κ. Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα σε χωριό της Μεσσηνίας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός και η γυναίκα πέθανε αβοήθητη και μόνη στο διαμέρισμά της. 

Επίσης, ένας 80χρονος άντρας από τη Θουρία έχασε τη ζωή του αλλά και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων είναι νεκρό από την απίστευτη θεομηνία. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ. 

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.







Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη Μεσσηνία


Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως - Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον 'Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία με το σοβαρότερο να εστιάζεται στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 24 μέχρι το 26 χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας.
 

Διαβάστε επίσης