Γεννηματά από την Πάτρα: Μήνυμα ενότητας της Κεντροαριστεράς, "καρφί" για Γιώργο και σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση-Εκδήλωση για τα 42 χρόνια του ΠΑΣΟΚ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

στον Πολυχώρο Πολιτεία

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μήνυμα ενότητας του κεντροαριστερού χώρου έστειλε από την Πάτρα η Φώφη Γεννηματα, τονίζοντας με νόημα οτι "δεν θα περιμένουμε για πολύ κάποιους". Η συγκεκριμένη αναφορά της κυρίας Γεννηματά ερμηνεύεται ως έμμεση κριτική στην στάση του Γιώργου Παπανδρέου και των στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ

Παράλληλα η κυρία Γεννηματά στις δηλώσεις της τόνισε οτι είναι ανάγκη να σημιουργηθεί νέος δυνατός δημοκρατικός Κεντροαριστερός πόλος, προσθέτοντας οτι θέλουμε κοντά μας, όλους όσους μας στήριξαν στο παρελθόν.

Παράλληλα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση τονιζοντας οτι "η πολιτική απάτη έχει ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ", χαρακτηρίζοντας τον ΕΝΦΙΑ παράδειγμα αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης . Για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε οτι δημιουργείται αριστερή διαπλοκή σημειώνοντας χαρακτηριστικά οτι ζούμε στην εποχή των κουμπάρων. 

ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ 


Ανάμεσα σε πολλά στελέχη στην αποψινη εκδήλωση παραβρέθηκαν: Δημήτρης Κρεμαστινός Απόστολος Κατσιφάρας Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Σκανδαλίδης, Απόστολος Κακλαμάνης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Κώστας Σπηλιοπουλος, Ηρακλής Ρούπας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου Θανασης Παπαδόπουλος
Χριστίνα Σταρακά Θάνος Καρπης, Δημήτρης  Σκαμνακης Δημήτρης Κατσικοπουλος, Μάκης Φεσιάν Νίκος Τζανάκος, 
Κατερινα Σολωμού, κ.α.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην Πάτρα βρίσκεται η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά, και αυτή την ώρα μιλά στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει το "Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου"-ΙΣΤΑΜΕ στην Πάτρα, για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη (Πολυχώρος Πολιτεία-Παλαιά Σφαγεία).
Η επετειακή εκδήλωση για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει τον κύκλο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, καθώς και ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα μιλήσουν ο βουλευτής Α' Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Σήφης Μπουζάκης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

 

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 
Φίλες και Φίλοι, 

42 χρόνια ΠΑΣΟΚ. 
Μαζί. 
Με νίκες και ήττες. 
Με επιτυχίες και δυσκολίες.
Με κατακτήσεις και λάθη. 
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.
Είμαστε όλοι ΕΔΩ.
Συνεχίζουμε μαζί.
Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στο όνειρο. 
Για μια πιο δίκαιη κοινωνία. 
Για μια καλύτερη Ελλάδα. 
Για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας από κάθε απειλή, από όπου και αν προέρχεται, όποια μέσα κι αν χρησιμοποιεί. 
Σ’ αυτή την προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ είχε καταλυτικό ρόλο, με την παρουσίαση της ιδρυτικής του διακήρυξης από τον ηγέτη μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου. 
Σήμερα έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ διαφορετικό κόσμο από αυτόν του 1974. 
Ένα κόσμο με πελώριες προκλήσεις και παγκοσμιοποιημένα προβλήματα που αναζητούν νέες προσεγγίσεις, νέες λύσεις και όχι απλά νοσταλγία φυγής στις αναμνήσεις του παρελθόντος. 
Δεν θα μας πάνε οι αναμνήσεις στο μέλλον. Το όνειρο θα μας πάει. Κι ο αγώνας μας να το κάνουμε πραγματικότητα. 
Το όνειρο αυτό είναι αποτυπωμένο στις γενικές του αρχές μέσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Είναι το όνειρο της προόδου και της δημοκρατίας. 
Το όνειρο μιας κοινωνίας πιο δίκαιης που ανταμείβει τον κόπο και την προσπάθεια μέσα σε μια οικονομία που αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και τον εθνικό μας πλούτο προς όφελος των Ελλήνων και των Ελληνίδων. 

Το ΠΑΣΟΚ κατασυκοφαντήθηκε για να στηθούν πολιτικές καριέρες.
Δεχθήκαμε λυσσαλέα επίθεση από πολλούς και από πολλές πλευρές. 
Άλλοι προσπάθησαν να κρύψουν τις ευθύνες τους και άλλοι την ανεπάρκεια τους. 
Στην περίοδο της κρίσης τα ψέματα κυριάρχησαν. Η προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού ήταν και είναι συντονισμένη.
Όμως τέλος στο προβληματισμό και στο αυτομαστίγωμα.
Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής. 
Τέλος στην μιζέρια. 
Το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές. 
Η ιστορική ευθύνη που ακουμπά στους ώμους όλων μας είναι να αναστήσουμε πολιτικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. 
Να αναλάβει αναγεννημένη κι ανανεωμένη τα ηνία της τύχης της πατρίδας μας. 
Μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά: 
ΑΛΛΑΓΗ παντού, για να βγούμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
‘Όπως λέει κι ο ποιητής είναι ώρα να κάνουμε «ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά». 
Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου. 
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει το μέλλον με το μέρος της. 
Ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης. Από εδώ και πέρα η παράταξη θα πάρει τη θέση που της αξίζει. Μόνο θα κερδίζει και δεν θα χάνει. Και μαζί της και η Ελλάδα. 

 

Η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε η Κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε τακτοποίηση της αριστερής διαπλοκής.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παράγει περισσότερη απογοήτευση κι απόγνωση απ’ όση πλέον μπορεί να αντέξει και να ανεχθεί τόσο η οικονομία όσο και η κοινωνία. 
Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ερασιτεχνισμού, δογματισμού, ανικανότητας και κυνισμού δηλητηριάζει το κλίμα και αποτρέπει κάθε πιθανότητα ανάταξης της χώρας. 
Χωρίς αξιοπιστία κι εμπιστοσύνη, τίποτα καλό δεν μπορεί να γίνει. Ποτέ και πουθενά. 
Η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε τακτοποίηση της αριστερής διαπλοκής. Ζούμε ξανά την εποχή των κουμπάρων.
Αντί για πολυφωνία, ολιγοπώλια στα γερά πορτοφόλια. Χιλιάδες άνθρωποι αντιμέτωποι με την ανεργία.

 

Στο χώρο της παιδείας διακεκριμένοι διεθνώς καθηγητές φεύγουν και Καρανίκες έρχονται μαζί με τους αιώνιους φοιτητές. Δεν είναι αυτό το δημόσιο Πανεπιστήμιο που υπερασπιζόμαστε. Δεν είναι αυτό που αξίζει στα παιδιά μας. 
Το ΕΣΥ καταρρέει. Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει. Μας γύρισαν στην προ του 81 εποχή.
Το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης εξαπάτησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τον ΕΝΦΙΑ που ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε «δήμευση περιουσιών», που δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ το 2014 να καταργήσει άμεσα, προτρέποντας μάλιστα τους πολίτες να μην πληρώσουν. 
Τώρα, καίγονται για την είσπραξη του, καθώς ξέρουν πως με ευθύνη τους σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει ο εφιάλτης του 'κόφτη'. 
Οι συνταξιούχοι που τους έταξε την 13η σύνταξη έχασαν και την 12η. Έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια.

 

Τι θα βγει να μας πει σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ; Με ποια αξιοπιστία θα μιλήσει; Ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει έναν πρωθυπουργό που η διακυβέρνησή του είναι ρεσιτάλ κωλοτούμπας; Η πολιτική απάτη έχει πια στην Ελλάδα ονοματεπώνυμο. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
Ο κ. Τσίπρας βάζει ακόμη πιο γερές αλυσίδες ύφεσης κι εξάρτησης. Θα βγει να υποσχεθεί «δίκαιη ανάπτυξη» αλλά τώρα όλοι πλέον ξέρουμε πως αυτό θα σημαίνει περαιτέρω μαζικοποίηση της φτώχειας. Δεν προστατεύει τους φτωχούς. Φτωχοποιεί όλο και περισσότερους. 

Και τους κοροϊδεύει ξανά, με τα λεφτά από τις άδειες που τα έχει ήδη δεσμεύσει για τα δημοσιονομικά. Άσε επιτέλους τα ψέματα κύριε Τσίπρα και δεσμεύσου τουλάχιστον για το ΕΚΑΣ. Δώσε πίσω το ΕΚΑΣ. 
Αναξιοπιστία παντού. Και μέσα και έξω. Δοκιμάζει ξανά την εμπιστοσύνη στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της, σιγοντάροντας το σενάριο της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων. 
Και γιατί το κάνει αυτό; Ολοφάνερο. 
Το κάνει για να φορτώσει την ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και να καλύψει τον αληθινά υπεύθυνο. 

Η δογματική Αριστερά του κρατισμού συνάντησε την κρατικιστική Δεξιά και πορεύονται χέρι – χέρι. 

Κουβέντα δε λέει ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ το 2004-2009. Της κυβέρνησης Καραμανλή που εκτόξευσε το έλλειμμα. 
Η δογματική Αριστερά του κρατισμού συνάντησε την κρατικιστική Δεξιά και πορεύονται χέρι – χέρι. 
Μέσα από σενάρια συνομωσίας προσπαθούν ταυτόχρονα να δώσουν άλλοθι στην δική τους αντιμνημονιακή στάση, την απειλή του grexit και την μόνιμη επιτροπεία. Αυτή είναι η αλήθεια. 
Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει επιτέλους να κάνει αυτοκριτική για τα λάθη της παράταξής του. 
Έχει πάθει γλωσσοδέτη ούτε μιλιά. 
Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν «κάτω από το χαλί» για να μην διαταράξει την εσωκομματική του ισορροπία. Αν σήμερα δεν τολμά τι μπορεί να προσδοκά κανείς αύριο.

Επικαιροποιούμε το μήνυμα της 3ης του Σεπτέμβρη.
Τότε μιλήσαμε για εθνική ανεξαρτησία. Και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δώσανε τιτάνιους αγώνες για να την κατοχυρώσουν. 
Σήμερα καλούμαστε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και την εξάρτηση των δανειστών. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σοβαρή συλλογική προσπάθεια και προοδευτικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο. 
Μόνο μέσα από ένα παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τον εθνικό μας πλούτο, το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Και μια νέα συμφωνία κράτους κοινωνίας αγοράς. 
Τότε, μιλήσαμε για λαϊκή κυριαρχία. Δημιουργήθηκαν πρωτόγνωροι θεσμοί συμμετοχής και έκφρασης. 
Σήμερα, καλούμαστε να οχυρώσουμε τη Δημοκρατία απέναντι σε πανίσχυρα συμφέροντα. 
Και δεν έχει καμία απολύτως σημασία να αλλάζουν τα ονοματεπώνυμα της διαπλοκής, σημασία έχουν οι αντιλήψεις και οι πρακτικές, όπως και η έλλειψη πρωτοβουλιών για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος χρήματος και πολιτικής. 
Τότε μιλήσαμε για κοινωνική απελευθέρωση. Και πράγματι η Ελλάδα, στις δεκαετίες που ακολούθησαν, έγινε για πρώτη φορά μια ανοιχτή, σύγχρονη κοινωνία, με ελευθερία λόγου και έκφρασης, με κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους πολίτες.
Σήμερα, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό και αποτελεσματικό δίκτυ αλληλεγγύης και στήριξης που θα εγγυάται ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δημόσια αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία. 
Εμείς είμαστε με το κοινωνικό κράτος για τη στήριξη των αδύναμων και όχι με τα συσσίτια. 
Ένταξη και συμμετοχή για αυτούς που είναι στο περιθώριο και νιώθουν πως η φωνή τους δεν ακούγεται από κανέναν. Οι άνεργοι, οι νέοι, οι αδύναμοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες.

Είμαστε για την προκοπή της μεσαίας τάξης και όχι με τη φτωχοποίηση της. 
Παλέψαμε αυτά τα 42 χρόνια ώστε η Ελλάδα, να μπει στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων και να παίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις.
Σε μια χώρα που έζησε μια μακρά περίοδο αναταραχών, πολέμων, εμφυλίου και εκτροπών, όλα όσα έγιναν αυτά τα 42 χρόνια συνιστούν μεγάλες εθνικές κατακτήσεις, τις οποίες δεν θα εγκαταλείψουμε. 
Σήμερα, η δική μας παράταξη είναι αυτή που ξέρει και μπορεί να ξανακάνει την Ελλάδα να σταθεί στα δικά της πόδια. Εμείς έχουμε το λογισμικό και κανείς δεν μπορεί να το χακάρει. 

Ας αναρωτηθεί κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, αν μπορεί να φανταστεί πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ… 

Μπορείτε να φανταστείτε μια Ελλάδα χωρίς την εθνική συμφιλίωση που έφερε το ΠΑΣΟΚ; Χωρίς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες για όλους τους Έλληνες; Χωρίς ΕΣΥ και κράτος πρόνοιας; Χωρίς τοπική αυτοδιοίκηση; Χωρίς ΑΣΕΠ; Χωρίς την ανάπτυξη της περιφέρειας και τη στήριξη στον αγροτικό κόσμο και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες;
Χωρίς το νέο οικογενειακό δίκαιο; Χωρίς την κατάργηση της προίκας; Χωρίς τις μεγάλες υποδομές; Χωρίς τις μεγάλες παρεμβάσεις στην ανώτατη εκπαίδευση; Χωρίς ευρώ; 
Αυτό το έργο για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Όχι για να επαναπαυτούμε σε δάφνες αλλά γιατί πάνω σε αυτό μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους για την επόμενη μέρα. 

Για την προοπτική της προοδευτικής παράταξης.

Σήμερα θέλουμε η γενιά της κρίσης να γίνει η γενιά της ανατροπής. Μαζί ξανά μπορούμε.
Κλείνουμε ένα χρόνο από τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Το εγχείρημα πέτυχε. Σε μικρό χρονικό διάστημα σημείωσε μια καλή εκλογική καταγραφή και προχώρησε στα επόμενα βήματα. 
Πρόκειται για μια σημαντική πολιτική προσπάθεια την οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψα και για την οποία εργάστηκα αποφασιστικά.
Πολιτικοί χώροι με διαφορετικές διαδρομές. Με συγκλίσεις αλλά και αντιπαλότητες στο παρελθόν συγκροτήσαμε με προγραμματική συμφωνία τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. 
Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα. Την ευρύτερη ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, του Προοδευτικού κέντρου, της Ανανεωτικής Αριστεράς. Μαζί με όλα τα κόμματα και τις άλλες κινήσεις του χώρου μας. 
Μετά την ολοκλήρωση του προγραμματικού πλαισίου της Επιτροπής Διαλόγου και θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δεν χωρά πλέον καμία καθυστέρηση. 
Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί αντικειμενικά την πιο σημαντική βάση.
Οι ηγετικές φιλοδοξίες, τα ζητήματα τακτικής, οι προηγούμενες πολιτικές διαφορές αντικειμενικά είναι πιο «δεύτερα» ζητήματα. 
Όταν θέλεις, βρίσκεις τον τρόπο. Όταν δεν θέλεις, βρίσκεις δικαιολογίες.

Ισχυρή, αυτόνομη προοδευτική παράταξη με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. 

Δεν είναι απλά μια φιλοδοξία είναι εθνική ανάγκη.
Δώστε μας τη δύναμη για να επιβάλλουμε την εθνική γραμμή, τη συνεννόηση. Ανίσχυρες κυβερνήσεις δεν δίνουν λύσεις. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ.
Στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε αποδείξει πως βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα.. 
Ούτε κρυφτήκαμε, ούτε δραπετεύσαμε. Το να ξέρεις ποιο είναι το σωστό και να μην το κάνεις είναι πολιτική δειλία, είναι λιποταξία. 
Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν δειλοί. 
Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία.
Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε.
Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες,  μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων. 
Αλλά και η επιλογή της αποχής αρκετών κορυφαίων στελεχών δεν είναι παράδειγμα συνέπειας. Όμως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και δεν είχαν όλοι   τα ίδια κίνητρα.
Τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της κοινής πορείας.

Τώρα κάνουμε μια νέα αρχή. 
Προχωράμε με τόλμη μπροστά!
Το χρωστάμε στους αγώνες των γενιών που προηγήθηκαν. 
Το χρωστάμε στις ελπίδες των γενιών που ακλουθούν. Το χρωστάμε στους ίδιους μας τους εαυτούς. 
Έχουμε και τη δύναμη και τη βούληση. 
Πάνω απ’ όλα έχουμε ψυχή για να είμαστε όρθιοι, ενωμένοι και δυνατοί.
Γιατί εμείς δεν είμαστε απλά ένα κόμμα που είχε στόχο τη νομή της εξουσίας.
Εμείς εκφράσαμε την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για αλλαγή. Εμείς οδηγήσαμε τον αγώνα πολλών γενιών στην εμπέδωση της Δημοκρατίας.
Είμαστε εμείς που κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Για να τιμήσουμε όλους αυτούς που ξεκίνησαν το ταξίδι προς το όραμα. 
Επώνυμους και ανώνυμους που κράτησαν ενωμένο τον κρίκο της αλλαγής και της νέας εποχής.
Προχωράμε με εμπνευστή Τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Τη λεβεντιά της Μελίνας. 
Το όραμα, το ήθος, τη στάση ζωής του Γιώργου Γεννηματά. 
Με όλους τους μεγάλους απόντες που έφυγαν από την ζωή. 
Τον Γιάννη Αλευρά. 
Τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο.
Τον Πέτρο Μώραλη
Τον Σάκη Πεπονή. 
Προχωράμε μπροστά με τους παρόντες.
Δίπλα στον Έλληνα και την Ελληνίδα. 
ΜΑΖΙ. 
Για νέους στόχους και νέες κατακτήσεις. 
Για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες .
Για πρόοδο. Για προκοπή. 
Για την πατρίδα. Για τις ζωές μας. Για τα παιδιά μας.
Μαζί ξανά μπορούμε.  

 

Διαβάστε επίσης