Κυβερνητική υποκρισία-Ιδεοληψία-Άγνοια Νόμου ή και τα τρία;

ΤΟΥ Γιάννη Νικ. ΓιαννόπουλοΥ Τομεάρχη Μισθωτών και υπεύθυνΟΥ Σωμάτων Ασφαλείας ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Αχαίας ΥπαστυνόμοΥ ε.α.- ΕΛΑΣ

Η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών που επιχειρείται τελευταία από την κυβέρνηση και δεν είναι τίποτα άλλο από γονατογράφημα δεν μπορεί να αποκρύψει τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομία.

Ούτε βέβαια γίνεται γι΄αυτό το λόγο αλλά αντίθετα για να συγκαλύψει τις ευθύνες της στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών που αποτελεί προυπόθεση της ελευθερίας και η ελευθερία μαζί με την ασφάλεια αποτελούν τους δύο πυλώνες της Δημοκρατίας, γιατί δημοκρατία δεν είναι μόνο η εκλογή αντιπροσώπων. Η δημοκρατία κρίνεται καθημερινά, είναι αίτημα στο διηνεκές, είναι ζητούμενο της καθημερινότητας.
Η αστυνόμευση δηλαδή η προστασία των νόμων έχει ανάγκη τη νόμιμη βία . Πως αλλιώς μπορεί να εμποδιστεί ο παραβιάζων το νόμο κατά την κρίσιμη στιγμή που προβαίνει στην παράνομη πράξη του; Όποιος γνωρίζει άλλη μέθοδο ας μας το πει.
Οι ... σοφοί του κόμματος που κυβερνά από τον Ιανουάριο του 2015 πρέπει να καταλάβουν πως το κόμμα τους είναι κυβέρνηση και κατά συνέπεια υπεύθυνο για την εφαρμογή των νόμων και να σταματήσουν τις καταγγελίες εναντίον των αστυνομικών που εκτελούν συνειδητά και υπεύθυνα τις εντολές των Προισταμένων τους, δηλαδή των υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών του κόμματος που διαμαρτύρεται και καταγγέλει. Τα κρούσματα είναι πολλά. Αρκεί να υπενθυμίσουμε μερικά από τα τελευταία:
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Αστυνομίας για τις συλλήψεις καταληψιών που έγιναν κατόπιν εντολής του Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τόσκα στη Θεσσαλονίκη και στο Σύνταγμα.
 "Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων και τη χρήση δακρυγόνων η οποία οδήγησε και στο τραυματισμό διαδηλωτών καθώς και στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπτουν πρέπει να τελειώσει"  
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ παραλείπει να προβεί σε δηλώσεις σε περιπτώσεις προπηλακισμών και άδικων επιθέσεων κατά αστυνομικών. Προχθές πάλι γίναμε μάρτυρες αναίτιας επίθεσης αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια κατά δυνάμεων της αστυνομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σιγή ιχθύος. Χαρακτηριστικά τα λόγια συνδικαλιστών της αστυνομίας "κάθε που έχουμε επεισόδια, μας χρεώνουν γιατί δεν τραυματιστήκαμε γιατί επιστρέψαμε στα σπίτια μας... γιατί φοράμε τη στολή γιατί έχουμε τη νομιμοποίηση της πολιτείας για την αποκατάσταση της τάξης. Ας μας πουν  επί τέλους αν θέλουν την Αστυνομία. Αν δεν την θέλουν να μας καταργήσουν. Αλλά να μας εξηγήσουν ποιος θα εφαρμόσει το νόμο και την Τάξη σε αντίστοιχες ενέργειες σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της Δημόσιας Ασφάλειας" Αναρωτιόμαστε και καλό θα ήταν να μας απαντήσουν όσοι εγκαλούν την αστυνομία και πάλι: Υπάρχουν κανόνες εμπλοκής για τα ζητήματα των διαδηλώσεων που προβλέπουν ανάλογα με την κλιμακούμενη ένταση και ανάλογη κλιμάκωση ενεργειών των αστυνομικών δυνάμεων ο καθένας- σε όλα τα επίπεδα- ενεργεί κατά το δοκούν αυτοσχεδιάζοντας;
Σε μία διαδήλωση όσο ειρηνική και αν φαίνεται ότι είναι αυτή, όταν εκτοξεύονται μολότωφ με δολοφονική πρόθεση, θα μας εξηγήσει κάποιος πως θα την αντιμετωπίσει η αστυνομία με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος και κυρίως χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, ή μήπως η ζωή του αστυνομικού δεν έχει καμμία αξία;
Εκτότε κι αν δεχθούμε ότι η ρίψη δακρυγόνων έχει ανθρωποκτόνο χροιά ενώ οι μολότωφ- εμπρηστικές εμπλουτισμένες με καρφιά και σφαιρίδια- αποτελούν αναπόστατο στοιχείο των ειρηνικών διαδηλώσεων!
Εν όψει της ογκούμενης εγκληματικότητας και των αναμενόμενων μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του έλληνα αστυνομικού, που μοχθεί καθημερινά για την εφαρμογή των νόμων, τη διατήρηση της ασφάλειας και της ελευθερίας των πολιτών χωρίς να φείδεται θυσιών και κινδύνων για την υγεία του αλλά και τη ζωή του ακόμη.
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν μπορείτε ν σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά τους τουλάχιστον μην είστε απέναντί τους. Οι αριστερές σας ιδεοληψίες δεν πρέπει να έχουν θέση στα θέματα ασφαλείας..
Ξεπεράστε και τον σύντροφό σας Μαδούρο στην Βενεζουέλα Αφήστε τον έλληνα αστυνομικό να διαχειριστεί μόνος του και με υπερηφάνεια- όπως κάνει πάντα- τα προβλήματα του.
Άλλωστε οι ημέρες σας στη διακυβέρνηση της χώρας είναι λίγες ακόμη και " το πρώτη φορά Αριστερά" θλιβερή παρένθεση.