“Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο” απόψε στο Πολύεδρο

Θα παρουσιαστεί ο συγγραφέας Α. Κ. Χριστοδούλου

Σήμερα  Παρασκευή, στις 08:30μ.μ., συνεχίζεται ο νέος θεματικός κύκλος εκδηλώσεων στο Πολύεδρο, “Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο”.

Θα παρουσιαστεί ο συγγραφέας Α. Κ. Χριστοδούλου  και το βιβλίο του «Ο βιβλιογράφος κύριος Δέλτα Δέλτα», που κυκλοφόρησε στις εκδόσεις Gutenberg.

Θα μιλήσουν: Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου, φιλόλογος

Κατερίνα Κωστίου, καθηγήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο  :                                                                         

     «Το κείμενο αφηγείται το άτυχο τέλος ενός τίμιου ανθρώπου των γραμμάτων που ανάλωσε τη ζωή του υπηρετώντας με άκρα αφοσίωση τη λογοτεχνία. Το σοβαρότερο έργο που κατόρθωσε να ολοκληρώσει σε προχωρημένη ηλικία ήταν η ογκωδέστατη βιβλιογραφία ενός ονομαστού ποιητή. Όταν το βιβλίο κυκλοφόρησε, απέσπασε όχι μόνο το μεγάλο θαυμασμό του αναγνωστικού κοινού, αλλά και πολλά βραβεία. Ωστόσο η αγαλλίαση και η ευτυχία του καλού ανθρώπου δεν κράτησε πολύ. Ένας φάκελλος, που έλαβε ξάφνου ταχυδρομικώς, από ανώνυμον αποστολέα, του επιφύλαξε μιαν οδυνηρή έκπληξη. Ό,τι περιείχε ο φάκελος ήταν ένα δημοσιευμένο αλλοπρόσαλλο κείμενο του μεγάλου ποιητή, που ο αγαθός βιβλιογράφος αγνοούσε και δεν είχε φυσικά ούτε αποδελτιώσει ούτε καταχωρίσει στον τόμο της εξαντλητικής βιβλιογραφίας του. Το γεγονός αυτό, άγνωστο πως, συνέτριψε και οδήγησε στο θάνατο τον προδομένο βιβλιογράφο. »

                                                                                                                                                                                                

Η επόμενη εκδήλωση του θεματικού κύκλου θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, με την Έλενα Μαρούτσου και το βιβλίο της «Χυδαίες Ορχιδέες».

Ο κύκλος θα έχει διάρκεια 15 μήνες, φθάνοντας μέχρι και τον Ιούνιο του 2017. Θα συμμετάσχουν 38 συγγραφείς –παλαιότεροι και νεότεροι- που έγραψαν σε μικρή φόρμα πεζά κείμενα, από το μπονζάι μέχρι το διήγημα.

 

Διαβάστε επίσης