Κυβερνητικοί οπορτουνισμοί...

του αποστολου Ι. Βουλδη

Ντόμινο εξελίξεων προφανώς και προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καταχωρώντας στους αντισυνταγματικούς το «νόμο Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μπορεί η κυβέρνηση να μην αιφνιδιάστηκε έχοντας έτοιμο το εναλλακτικό σχέδιο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτικά, πλήρως, ελέγξιμη. Δεν παύει να αποτελεί ήττα για τους εξουσιαστές, αφής στιγμής το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε την ενέργειά τους μη συμβατή με τα όσα ορίζει ο συνταγματικός νομοθέτης.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και αυτονόητο προβληματισμό είναι η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης, με τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που επιχειρούνται , προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις αρνητικές για την σκοπιμότητα της δικαστικής ετυμηγορίας.

Εάν χαθούν 15.000 θέσεις παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και δεν ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 4.000  άτομα , αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αντίβαρο στην κυβερνητική αστοχία. Καθώς προετοιμάστηκε , ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε ένα νομοθέτημα έχοντας σαθρό νομικό υπόβαθρο.

Γιατί το ερώτημα που θέτει και φυσιολογικά ένας απλός, αδαής, πολίτης  είναι: Θα έμεναν εκτός παιδικών σταθμών τα χιλιάδες παιδόπουλα και το ΕΣΥ θα συνέχιζε την κατάρρευσή του εάν ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος δεν ήσαν τόσο …γαλαντόμοι , ώστε να διαθέσουν δεκάδες εκατομμυρίων για να λάβουν μια τηλεοπτική άδεια;

Διότι ακόμη και ο υπουργός επικρατείας δήλωσε ευχάριστα αιφνιδιασμένος από το ποσό που συγκεντρώθηκε.

Από την παραδοχή αυτή αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως δεν υπήρξε εκ των προτέρων σχεδιασμός , απλά μας έπεσαν, ως μάννα  εξ ουρανού, τα εκατομμύρια και θελήσαμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική !

Μην κατηγορούμε λοιπόν τους άλλους για τα δικά μας λάθη. Και προπαντός μην κάνουμε πολιτικά παιχνίδια με την αγωνία του κόσμου που ευελπιστούσε να εργαστεί στο χώρο της υγείας , έστω και για 8 με 12 μήνες (διότι για τόσο χρονικό διάστημα θα έφθαναν τα χρήματα των 4.000 προσλήψεων).

 Ή να φιλοξενηθεί το παιδί του σε παιδικό σταθμό.

Οι κοινωνικές ευαισθησίες διακρίνονται όταν οι στρατηγικές οργανώνονται εκ των προτέρων…

Διαβάστε επίσης