Π. Ψωμιάδης: Η ΝΔ είναι offshore εταιρία της πραγματικής ΝΔ

«Το κόμμα, αυτή τη στιγμή, δεν με εκφράζει»

«H ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν με εκφράζει, είναι offshore εταιρία της πραγματικής ΝΔ», είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κάνει πλάτες» στην κυβέρνηση, ότι βρίσκεται «εν υπνώσει», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Καρατζαφέρη και με πατριωτικές δυνάμεις της κεντροδεξιάς με τις οποίες - όπως είπε - έχει «κοινό DNA».

Αναφερόμενος έμμεσα στη δικαστική εμπλοκή του στην υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» όταν ήταν επικεφαλής στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα η υπόθεση για να τον απομακρύνουν από την πολιτική σκηνή επειδή στη διαδρομή πίστεψε και υπερασπίστηκε αξίες. Επίσης, στράφηκε προσωπικά κατά του πρώην πρωθυπουργού και συνυποψηφίου του για την προεδρία της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Ήρθε ο πέλεκυς του μεγάλου αφεντικού και με εντολή ο κ. Σαμαράς μου έκλεψε τη θέση».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ άλλαξε μετά την αποχώρηση του κ. Σαμαρά και την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία είπε ότι η ΝΔ τώρα έχει στην ηγεσία της «τα τσικό», πρόσθεσε ότι το κόμμα που εκφράζει το μεγάλο κεντροδεξιό χώρο πρέπει να βρει το δρόμο της και να μην βαδίζει σε μονοπάτι, ενώ κάνοντας αυτοκριτική σχολίασε: «Η ΝΔ να γυρίσει στον ελληνικό να ζητήσει έστω ένα συγγνώμη, διότι άλλα λέγαμε στο Ζάππειο και άλλα εφαρμόσαμε».

Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν θα στηρίξει στις επόμενες εκλογές τον κ. Καρατζαφέρη, ή τον κ. Μπαλτάκο, είπε ότι ειδικά με τον κ. Καρατζαφέρη, όπως και με πολλά άλλα στελέχη της κεντροδεξιάς, έχει το ίδιο DNA και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή δεν αποκλείεται να βρεθούν όλοι μαζί. «Η Εθνική Ενότητα κάτω από κάποιες προϋποθέσεις νομίζω ότι θα μπει στη Βουλή γι’ αυτό το θέμα νεότερα θα έχουμε τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου», είπε ο κ. Ψωμιάδης αναφερόμενος στο κόμμα των κκ Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου.

Διαβάστε επίσης