Στα αζήτητα λουτρά και ιαματικές πηγές στην Ηλεία

Από το 2011 και έπειτα σταμάτησαν να επιδοτούν τα προγράμματα

Κατακόρυφη πτώση καταγράφεται την τελευταία δεκαετία στην επισκεψιμότητα στις λουτρικές μονάδες της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι δύο μονάδες της Ηλείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Η Ομάδα Περιβάλλοντος του ΕΚΚΕ υλοποιεί το ερευνητικό πρόγραμμα «Ιαματικές Πηγές και Λουτρότοποι» και τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσιάζει, αποτυπώνουν την εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα της κρίσης, αποδεικνύοντας ότι οι ευεργετικές επιδράσεις που έχουν στην υγεία οι ιαματικές πηγές και τα λουτρά, αφορούν πλέον… τους ολίγους!

kaiafas_loutra.jpg

Επηρέασε η οικονομική κρίση

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έρευνα, προ κρίσης η επισκεψιμότητα στα λουτρά ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, ωστόσο η εικόνα αυτή άλλαξε άρδην τα τελευταία χρόνια και είναι άκρως απογοητευτική.

Βασική αιτία θεωρείται το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία από το 2011 και έπειτα σταμάτησαν να επιδοτούν τα προγράμματα λουτροθεραπείας για τους ασφαλισμένους τους. Έτσι, οι οδηγίες των γιατρών πάνε περίπατο πλέον, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Για τους περισσότερους το κόστος, ακόμη και λίγων λουτρών, είναι απαγορευτικό, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις θεωρείται επιβεβλημένο…

Πηγή: patrisnews.com