Πάτρα: Απόψε η συνάντηση των φίλων του POKEMON GO

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

 Η μανία του  διαδικτυακού παιχνιδιού «Πόκεμον γκόου»  έφτασε και την Πάτρα. Οι φίλοι του παιχνιδιού έχουν απόψε στις 8 την πρώτη τους συνάντηση στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ένα από τα σημεία της πόλης που συγκεντρώνονται αρκετά «πόκεμον».

Η αποψινή πρώτη συγκέντρωση των φίλων του παιχνιδιού γίνεται με σκοπό τη γνωριμία, την ανταλλαγή απόψεων και φυσικά για μαζικό κυνήγι, όπως λένε οι διοργανωτές της. Από την Πάτρα είναι ότι περί τα 2.300 άτομα έχουν δηλώσει ότι τους αρέσει η σελίδα του παιχνιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί από δημιουργήθηκε από την «Νιάντικ», μια νεοφυή επιχείρηση της «Γκουγκλ» σε συνεργασία με την εταιρεία παιχνιδιών «Νιντέντο» και την «Πόκεμον Κόμπανι». Πρόκειται για ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας ή αλλιώς ενισχυμένης πραγματικότητας.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπει τη ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα «GPS» ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα.

Παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και βίντεο και αφορούν ειδικά τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και στοχεύει η κάμερά του. Οι προβολές δεδομένων είναι δυνατές είτε από τις οθόνες κινητών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής.
 

Διαβάστε επίσης