Ηλεία: Αποχή από το φαγητό έκαναν οι πρόσφυγες - Ζητούν τα δικά τους παραδοσιακά

διαμαρτύρονται και για την ποιότητα

Αποχή επί μια εβδομάδα από το φαγητό που προμηθεύονται από εταιρεία catering  έκαναν οιπρόσφυγες στο LM Village στη Μυρσίνη, διαμαρτυρόμενοι για την ποιότητα και την απουσία συγκεκριμένων παραδοσιακών φαγητών.

Το διάστημα αυτό οι πρόσφυγες σιτίζονταν από φαγητό που παρασκεύαζαν μόνοι τους στα καταλύματά τους. Η εταιρεία τελικά προσαρμόσθηκε στις γαστριμαργικές τους απαιτήσεις και η σίτιση γίνεται πλέον κανονικά, αν και πολλοί επιθυμούν να σιτίζονται με τα μέσα που διαθέτει το μικρό νοικοκυριό  τους...

Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα Τετάρτη και Πέμπτη) θα έρθουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη οι Γιατροί του Κόσμου, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος κ. Κώστα Τσαούση, ενώ την Τρίτη ομάδα Μαιών θα βρίσκεται το LM VIllage.

 

Στο μεταξύ πρέπει να τονισθεί ότι η πρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας κ. Χριστοφόρου Μαρία και η γραμματέας κ. Τασία Μπίκου επισκέπτονται πολύ  τις συχνά το Κέντρο  για ταξινόμηση και διανομή βοήθειας.

Παράλληλα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα μαθήματα διδασκαλίας για ενηλίκους και μικρά παιδιά. Οι μαθητές έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου και το λεξιλόγιό τους έχει εμπλουτιστεί με αρκετές ελληνικές φράσεις και λέξεις.

Το Κέντρο Προσφύγων βρίσκεται στον πυρήνα της παγκόσμιας ειδησεογραφίας. Χθες στη Μυρσίνη εμφανίσθηκε τηλεοπτικό συνεργείο του NBC καθώς και γερμανικής τηλεόρασης.

patrisnews.com

Διαβάστε επίσης