Ολική αποτρίχωση: Γιατί την προτιμούν οι γυναίκες

σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια

Δύο αμερικανίδες στις τρεις προτιμούν την ολική αποτρίχωση, δηλαδή και την αποτρίχωση στο απόκρυφο σημείο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σε εθνικό επίπεδο.

Η Εύα Λονγκόρια έχει δηλώσει ότι έτσι «αισθάνεται πιο γυναίκα». Η Γουίνεθ Πάλτροου είπε ότι αυτό της «άλλαξε τη ζωή». Σήμερα, η ολική αποτρίχωση δεν είναι συνήθεια μόνο των σταρ του Χόλιγουντ ή των πορνοστάρ, αλλά για μια νέα γενικευμένη συνήθεια στις ΗΠΑ.
Ο καθηγητής Τάμι Ρόουεν του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ρώτησε 3.372 αμερικανίδες για το ζήτημα. Προέκυψε ότι το 62% των γυναικών από 18-65 ετών είχαν ήδη κάνει την ολική αποτρίχωση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό JAMA Dermotology.
Σε μια άλλη αμερικανική έρευνα που είχε γίνει το 2008, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ιντιάνα είχαν ανακαλύψει ότι η ολική αποτρίχωση ήταν μια επιλογή που έκαναν μόνο οι νεαρές γυναίκες. Οι μισές από τις γυναίκες 18-24 ετών είχαν τουλάχιστον μια φορά ξυρίζει το απόκρυφο σημείο. Σε εκείνη την έρευνα ο καθηγητής Ντέμπρα Χέρμπενικ και οι συνάδελφοί του παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που υιοθετούσαν την ολική αποτρίχωση ήταν «συχνά πιό νέες, είχαν πιο εύκολες σχέσεις και είχαν καλύτερη εικόνα της σεξουαλικής τους εικόνας από τις άλλες».


Οι γυναίκες πιστεύουν ότι είναι «πιο καθαρό
Αυτή τη φορά, στην έρευνα της Καλιφόρνια αποδεικνύεται ότι το κριτήριο αφορά την καθαριότητα (59%), την συνήθεια (45%), την ελκυστικότητα της περιοχής (31%).
Οι ερευνητές ρώτησαν επίσης τις εθελόντριες που κάνουν ολική αποτρίχωση ποιές ήταν οι κύριες συνθήκες για να το αποφασίσουν. Το σεξ, απάντησε το 55%, οι διακοπές (45%), ο γυναικολόγος (40%) ήταν οι άλλες απαντήσεις.