Πάτρα: Πρόταση για το Θαλάσσιο Μέτωπο

Του επικεφαλής "Πάτρα η δική μας πόλη" Νίκου Τζανάκου

Σε σχέση με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, για υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για άμεση μετατροπή, της σύμβασης προσωρινής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου, σε οριστική και θεωρώντας πως αυτή ναι μεν  κινείται σε θετική κατεύθυνση, αλλά περιέχει σημεία τα οποία δημιουργούν προβληματισμό και προκαλούν ερωτηματικά, ως προς την τελική διατύπωσή τους, καταθέτουμε συγκεκριμένη απλή και απολύτως κατανοητή πρόταση.

Η πρόταση αυτή θεωρούμε πως συνάδει τόσο με την διεκδίκηση της πόλης και τις αποφάσεις των τεσσάρων τελευταίων Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και με την ήδη υπογεγραμμένη και σε ισχύ Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης.

Επιπλέον θεωρούμε πως είναι σύμφωνη με τις δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος  κόμματος μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης αλλά και με το ίδιο το πνεύμα το οποίο διαφαίνεται μέσα από την κυβερνητική ανακοίνωση.

Έχοντας την ελπίδα πως αυτή είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης και πως διαφαίνεται θέληση της να δικαιώσει τον πολυετή αγώνα των πατρινών, θεωρούμε πως η τελική πρόταση, μπορεί να αποτυπωθεί πολύ απλά ως εξης:

 ΠΡΟΤΑΣΗ

Η κυβέρνηση παραχωρεί για χρήση και εκμετάλλευση στο Δήμο Πατρέων το Θαλάσσιο Μέτωπο από το Διακονιάρη έως και το Μείλιχο. Άμεσα παραχωρούνται τα τμήματα

 1. Από το Διακονιάρη έως την Άστιγγος (η ιχθυόσκαλα συνεχίζει να λειτουργεί με το σημερινό καθεστώς) δηλαδή το τμήμα Α στο χάρτη.

 2. Το τμήμα από τη Θεσσαλονίκης έως τον Μείλιχο δηλαδή το τμήμα β στο χάρτη.

3. Το γ δηλαδή από την Άστιγγος μέχρι τη Θεσσαλονίκης το τμήμα παραμένει προσωρινά στον ΟΛΠΑ Α.Ε. μέχρι την ολοκλήρωση του νέου εμπορικού τμήματος και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι π.χ. την 31/12/2022. Μετά την ημερομηνία αυτή αυτόματα και δίχως άλλη διαδικασία το τμήμα γ παραδίδεται και αυτό στο Δήμο Πατρέων.

 

Πολύ απλό κατανοητό δίχως αγκάθια και προβλήματα αξιοπιστίας και συνεννόησης. Ιδού λοιπόν πεδίο λαμπρό για την κυβέρνηση να αποδείξει στην πόλη της Πάτρας ότι συμβαδίζουν τα λόγια με τα έργα της.

Διαφαίνεται πως έχουμε φτάσει κοντά στη δικαίωση της πόλης.

Απομένει αυτό να το αποδείξει η κυβέρνηση και στην πράξη.

b8c58682-e09c-49bf-bd44-9010b64a8ea2.jpg

952fb02a-56ca-4391-b4ce-faca9af6b812.jpg

Πάτρα η δική μας πόλη

Νίκος Τζανάκος

Διαβάστε επίσης