Επιμελητήριο Αχαΐας: Για τη μεταφορά του εμπορικού λιμένα

ανακοίνωση

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ), υποδέχονται θετικά την κυβερνητική ανακοίνωση σχετικά με τις προθέσεις της, όσον αφορά την υλοποίηση της μεταφοράς του εμπορικού λιμένα στα πλαίσια της οριστικής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας.

Το νέο εμπορικό λιμάνι στον χώρο που έχει επιλεγεί, μεταξύ του νέου λιμένα και του Γλαύκου ποταμού, αφορά ένα πάγιο και ισχυρό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής συνολικά.

Σήμερα στον χώρο που λειτουργεί, κυρίως για την εκφόρτωση πρώτων υλών, στην βόρεια προβλήτα του παλαιού λιμένα και όχι μόνο, προκαλεί σοβαρά προβλήματα, στις επιχειρήσεις, στην ομαλή διακίνηση των φορτίων των πρώτων υλών, στην ευχερή πρόσβαση στους πολίτες αλλά και στην επιβάρυνση των κατοίκων της περιοχής.

Η ταχεία υλοποίηση του έργου, είναι σαφές πως θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας, θα προσφέρει στην ανάπτυξη και στην απασχόληση, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις στην περιοχή και θα απελευθερώσει χώρους για την πρόσβαση των πολιτών και την τουριστική αξιοποίηση.

Επισημαίνουμε, πως μέχρι να γίνει η μεταφορά, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη ώστε η εμπορική δραστηριότητα να ασκείται απρόσκοπτα και όσον αφορά την εκφόρτωση και όσον αφορά την διακίνηση των φορτίων που προορίζονται κυρίως για τις βιομηχανίες της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ