Δυτική Αχαΐα: «Έφυγε» από τη ζωή η υπεραιωνόβια γιαγιά της Κώμης Αρετή Ηλιοπούλου

Σε ηλικία 108 ετών

Η Αρετή Ηλιοπούλου ή «Κορακού» (παρατσούκλι) άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 108 ετών. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κώμης.

Λίγα λόγια για την ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΩΜΗΣ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κώμης:

«Πρόκειται για την  Αρετή Ηλιοπούλου ή κορακού (παρατσούκλι) το γένος Νικολάου και Φωτεινής Σπυροπούλου η οποία γεννήθηκε το 1908 (σύμφωνα με πληροφορίες των δικών της ανθρώπων) στο Καλέντζι Αχαΐας. Παντρεύτηκε τον Βασίλη Ηλιόπουλο το έτος 1927 ή 1928 από την Κώμη και απέκτησε 7 παιδιά, τον Ηλία, τον Γιώργο, την Αικατερίνη, την Φωτεινή, τον Κωνσταντίνο, τον Δημήτρη και την Βάσω. Όλα αυτά τα χρόνια διέμενε στο χωριό Κώμη της τοπ. κοινότητας Μιτοπόλεως και μόνο τα δύο τελευταία χρόνια ζει στην Πάτρα με την κόρη της Βάσω λόγο της φροντίδας που χρειάζεται.
Η Κυρά Αρετή είναι ίσως η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στην Ελλάδα ή από τις ελάχιστες γυναίκες στην Ελλάδα που βρίσκεται στην ζωή. Έχει ζήσει μεγάλα και σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας όπως την μικρασιατική καταστροφή, τον Β παγκόσμιο πόλεμο, την κατοχή και την χούντα.
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κώμης ως ελάχιστη τιμή προς την Κυρά Αρετή, θα την εγγράψει στο βιβλίο των μελών και θα την ανακηρύξει ως επίτιμο μέλος του συλλόγου αφού θα είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος που έχει εγγραφεί στα χρονικά του συλλόγου».

Διαβάστε επίσης