Ρυζόγαλο με στέβια

Δεν είναι ιδιαίτερα παχυντικό

Δεν είναι ιδιαίτερα παχυντικό για την εποχή, βοηθάω προτείνοντας ζάχαρη στέβια αντί για κανονική.

Υλικά για 3-4 άτομα

3/4 του φλυτζανιού ρύζι στρογγυλό καρολίνα
5 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
4 κουταλιές σούπας στέβια
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
2 κλωνάρια βανίλια

Εκτέλεση

Πλύντε καλά το ρύζι με νερό βρύσης
Βάλτε το σε κατσαρόλα να βράσει επί 4-5 λεπτά
Στραγγίστε το και ξαναπλύντε το στη βρύση –Ετσι το ρύζι παραμένει λευκό και χάνει την φαρινένια γεύση του, είναι πιο ραφινάτο
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα να βράσει, μαζί με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας
Ρίξτε και το ρύζι
Διαλύστε το κορν φλάουερ σε νερό βρύσης (για να μην κάνει σβώλους) και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα
Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει επί 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά
Προσοχή: το υλικό πρέπει να είναι υδαρές γιατί το ρύζι θα συνεχίσει να απορροφάει γάλα
Αφήστε το να κρυώσει με μια διάφανη ζελατίνα από πάνω για να μη σχηματίσει κρούστα
Όταν κρυώσει βάλτε το ψυγείο και σερβίρετε με μπόλικη κανέλα
Για διευκόλυνση, βάλτε το σε μικρές κούπες ή μπολ ή ποτήρια παγωτού ώστε να είναι ατομικές μερίδες
Βάλτε από πάνω φραμπουάζ ή μύρτιλλα ή φράουλες ή ροδάκινο, ή δυόσμο, δώστε γεύση καλοκαιρινή.



iefimerida.gr