Πάτρα: Δύσκολη νύχτα για την Αστυνομία - "Πανικός" στο Μεταγωγών από 30 κρατούμενους

Δεν τους δέχθηκαν στον Άγιο Στέφανο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

"Αστακός" το Τμήμα Μεταγωγών της Πάτρας, αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς κρίθηκε κάτι παραπάνω από αναγκαία η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, είναι ο "εγκλωβισμός" 30 κρατουμένων, οι οποίοι επρόκειτο να μεταφερθούν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Αγίου Στεφάνου,όμως η μεταγωγή τους δεν ολοκληρώθηκε πριν τις 4 το μεσημέρι, όπως προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί των Φυλακών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες για σοβαρά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και βαρυποινίτες, να παραμείνουν στο Μεταγωγών, όπου και θα περάσουν το βράδυ, έως ότου μεταφερθούν την Τετάρτη στον "Αγιο Στέφανο".

Η πρωτοφανής πολυάριθμη παρουσία ποινικών, έχει "προκαλέσει" πονοκέφαλο στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, καθώς αφενός δεν υπάρχουν χώροι κράτησης για τόσα άτομα και αφετέρου ούτε το προσωπικό.

Στην "δύσκολη" νύχτα που καλείται να αντιμετωπίσει η Αστυνομία, προστίθεται και ο κίνδυνος τυχόν απόπειρας απόδρασης ή ακόμα και "εξέγερσης" μεταξύ των κρατουμένων που σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ήδη έχουν εκφράσει διαμαρτυρίες για τις συνθήκες και τους χώρους κράτησης τους.

Την ίδια ώρα η "δέσμευση" μεγάλου τμήματος αστυνομικών δυνάμεων στο Μεταγωγών επί της Ιωάννου Βλάχου, για την αποτροπή παρατράγουδων κατά την διάρκεια της νύχτας, έχει αποδυναμώσει σε σημαντικό βαθμό την νυχτερινή φύλαξη της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας, με οτι αυτό συνεπάγεται, 

 

Διαβάστε επίσης