Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου Ρώσου

στην Τέρψη

Με λαμπρότητα πανηγυρίζει σήμερα και αύριο ο Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Πατρών, καθώς στις 27 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του θαυματουργού Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7 σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Στις 11 το βράδυ και μέχρι την 1η πρωινή θα τελεστεί Μικρά Αγρυπνία-Θεία Λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο π. Ανδρέας Μπακαλάρος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κρήνης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Παρασκευή.

Στις 7 το πρωί θα ψαλεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστούν Εσπερινός και Παράκληση στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο και θ' ακολουθήσει λιτάνευση της Ι. Εικόνας του, διά των οδών Πρέσπας-Τσακάλωφ-Σταθακοπούλου-Οζηρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια των προαναφερθεισών θρησκευτικών τελετών θα εκτίθενται σε προσκύνηση από τους πιστούς το σκουφάκι και η ζώνη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί, αμέσως μετά το πέρας της λιτανείας, παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα, από τα Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης και του 29ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Την Κυριακή 29 Μαΐου και από ώρα 10 π.μ. ως 1 μ.μ. διοργανώνεται, στο προαύλιο του Ι. Ναού εθελοντική αιμοδοσία, από κινητή μονάδα αιμοληψίας.

Διαβάστε επίσης